Gå til sidens hovedinnhold

LSK-talentets finte vekker oppsikt: - Absurd!

Mohamed Ofkir (19) viste mot Sarpsborg 08 hvorfor han er blant Norges mest lovende kantspillere. Nå går superfinten verden rundt.

Det var i LSKs 4-0-seier mot østfoldingene situasjonen oppsto.

Lillestrøms unge kantspiller fikk ballen ute til venstre, men ble raskt satt under press av Sarpsborg 08-veteran Kjetil Berge (34).

Da alle trodde angrepet var i ferd med å dø ut, dro Ofkir frem en finte man vanligvis ser fra spillere som Zlatan Ibrahimovic.

Ved hjelp av en lynrask bevegelse med foten og en påfølgende tunell passerte han Berge på imponerende vis.

- Utrolig morsomt

LSK-talentet rundlurte motstanderen så grundig at finten nå får oppmerksomhet av flere aviser og fotballkilder over hele verden.

- Det synes jeg er utrolig morsomt og gøy, jeg så ikke for meg at den skulle gå verden rundt, sier Ofkir til Nettavisen tirsdag.

Spanias mest leste sportsavis Marca er blant avisene som har publisert videoen. «Spektakulært av Ofkir» og «alle tunellers far» er beskrivelsene de varter opp med.

La Gazzetta dello Sport er Italias mest leste sportsavis og har over 3,6 millioner brukere på nettsidene hver dag. De har publisert videoen og er minst like imponert som kollegene fra Spania.

- En absurd tunell, skriver storavisen.

Den belgiske avisen HLN mener Ofkir gjorde Berge om «til en saltstøtte».

- Mesterlig finte, skriver avisen.

Også i Portugal vekker Ofkir oppsikt. Avisen Record har lagt ut en video av situasjonen og synes regelrett synd på Kjetil Berge, som trolig fortsatt står i pølsekø på Åråsen.

- Den stakkars fyren må fortsatt være usikker på hva som skjedde med ham, skriver avisen.

En rekke andre nettsider har også lagt ut den norske ungguttens mesterfinte. Det viser et raskt søk på «#Ofkir» på for eksempel Twitter.

Den populære nettsiden 101greatgoals, som har over en halv million sidevisninger hver dag, mener Ofkirs tunell er intet mindre enn sensasjonell.

- Kjetil Berge vil ikke bli stolt av å se på denne igjen, skriver de.

TV 2 ga ikke Nettavisen tillatelse til å vise finta, men her kan du se ungguttens mesterstykke (ekstern lenke).

- Første gang jeg prøver

Selv er Ofkir fornøyd med egen prestasjon. Unggutten har fått en god start på returen etter skadeproblemene i vinter og har gjort det bra i de kampene han har spilt, men lørdagens finte er nok et høydepunkt.

- Det er gøy at finten satt som den gjorde, det er første gang jeg prøver på noe sånt i en kamp, sier Ofkir til Nettavisen.

- Er det den beste finta du har lykkes med i kamp?

- Ja, definitivt!

Den lovende 19-åringen, som snart bør være med i diskusjonen om en plass i Leif Gunnar Smeruds U21-tropp, har fått mye oppmerksomhet etter lørdagens episode.

- Jeg fikk veldig mange gode tilbakemeldinger og hyggelige kommentarer av både venner, lagkamerater og familie, sier han.

Tirsdag spilte unggutten fra start i cupen da Lillestrøm slo Aurskog-Høland 4-1 på bortebane. Den kampen kan du lese mer om her.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot

Kommentarer til denne saken