Gå til sidens hovedinnhold

- LTTE-lederen er funnet død

Tamiltigrene har overgitt seg.

- Vi har bestemt oss for å legge ned våpnene. Det eneste vi angrer er de livene som har gått tapt, og at vi ikke kunne holde ut lenger, opplyser Tamiltigrene i en pressemelding på sin hjemmeside.

Det er funnet et lik man tror er LTTE-lederen Vellupillai Prabhakaran, men dette er foreløpig ikke bekrefet, opplyser en militærkilde til nyhetsbyrået, Reuters.

- Prabhakaran er ikke død
Channel 4 News melder søndag at de har snakket med en Tamiltigrenes ledere, Selvarajah Pathmanathan. Han avviser ryktene om at Velupillai Prabhakaran er død. Ifølge Pathmanathan befinner Prabhakaran seg i det beleirede området sammen med 2000 tamilsoldater og han skal selv ha gitt ordren om å legge ned våpnene.

- Dette er ingen overgivelse. De legger ned våpnene for å beskytte de 25.000 sårede tamiler i området, sier Pathmanathan ifølge Channel 4 News.

50.00 reddet
Tidligere i dag opplyste den srilankiske hæren at de hadde reddet alle de sivile fra tamiltigrenes fangenskap.

– Over 50.000 personer har blitt fraktet ut av området de tre siste dagene og med det har vi reddet alle de sivile som ble brukt som menneskeskjold av Tamiltigrene, sier talsmann for den srilankiske hæren, Udaya Nanayakkara, ifølge Sky News.

Han sier imidlertid at Tamiltigrene fortsatt kontrollerer et lite område i jungelen, og at regjeringsstyrkene fortsatt kjemper mot mindre grupper opprørere.

Meddelelsen kom etter at den srilankiske presidenten Mahinda Rajapaksa opplyste om at landet endelig hadde bekjempet Tamiltigrene etter 25 år med borgerkrig.

Feiret i gaten
Tusenvis av srilankere strømmet til gatene søndag morgen, og feiret med dans og fyrverkeri.

På lørdag tok den srilankiske hæren kontrollen over kystlinjene og omringet de gjenværende opprørerne.

Dette skjedde på samme tid som det internasjonale samfunn krevde en våpenhvile for å stanse den humanitære katastrofen i landet.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken