Tidligere denne uken lagde Luis Suarez to mål for Barcelona i en treningskamp mot Indonesias U19-landslag. Nå ser den tidligere Liverpool-spilleren fram til å få sin ordentlige debut for den spanske storklubben.

Den kan komme 25. oktober i El Clasico mot Real Madrid.

Selv om dette er en måned fram i tid, har allerede ordkrigen mellom de to erkerivalene startet og i sentrum denne gang, står Suarez' vekt.

En Madrid-basert TV-kanal mener nemlig at spissen ser overvektig ut.

Avisene i Barcelona har selvsagt fått med seg angrepet på deres nye stjerne og avfeier det hele med at kritikken er et forsøk på å skjule en frykt for hva Suarez kan utrette på banen, når han endelig blir spilleklar for Barca.

- Fettsuging
Hovedtrener Luis Enrique har også fått med seg oppslagene.

- Han er selvsagt en kraftfull spiller, men holder det som er en idealvekt for ham, det samme han veide i Liverpool. Han er klar for spill. Om dere vil, kan vi gi ham fettsuging, men jeg tror ikke det trengs, sier han ifølge Daily Mail.

Før han får sin eventuelle debut for Barcelona i slutten av oktober, skal Suarez spille to landskamper for Uruguay. De skal få ham i kampform.

Uruguay møter Saudi Arabia 10. oktober og Oman den 13. oktober.

Fotballforbundet i Uruguay har blitt lovet rundt åtte millioner norske kroner om Suarez spiller fra start. Om han ikke stiller, blir det bare rundt to millioner.

Streng straff
Grunnen til at Suarez ikke har kunnet debutere for Barcelona, etter overgangen fra Liverpool i sommer, er fordi han satte tennene i Italias Giorgio Chiellini under sommerens VM-sluttspill i Brasil. Straffen ble svært streng.

Han ble utestengt fra all fotball i fire måneder. Etter at saken ble anket til idrettens voldgiftsrett, fikk Suarez lov til å trene og spille privatkamper.

Barcelona har opplyst at de betalte 81 millioner euro for å hente Suarez fra Liverpool i sommer. Engelsk media hevder prisen er 94 millioner euro.