På grunn av askekonsentrasjoner i luften, har Luftfartstilsynet innført restriksjoner i luftrommet fra Sola til og med Vigra fra og med i natt 22. april.

- Dette medfører at det i øyeblikket ikke går passasjertrafikk fra lufthavnene på Sola, Karmøy, Flesland, Stord, Florø, Førde, Ørsta-Volda og Vigra. Det går heller ikke offshoretrafikk til de norske oljeinstallasjonene i øyeblikket. Dette er prognosen fram til klokken 15 i ettermiddag, opplyser Avinor.

Flyplassene Sola og Florø er avmerket under. Luftrommet mellom disse er stengt.

HTML EMBED

View Sola og Florø in a larger map

Som vanlig blir flypassasjerer bedt om å søke informasjon hos flyselskaper og reisebyråer.

Ifølge Avinor er det meldt om 160 innstilte avganger fra norske flyplasser mellom klokken 07.00 og 11.00 torsdag.

Her kan du holde oversikten over hvilke fly som er innstilt.

SAS opplyser at de planlegger å fly bortimot et fullt trafikkprogram i forhold til en vanlig dag i en norske delen av virksomheten. torsdag 22. april.

- Dessverre er flyplasser på vestlandet fra Stavager i sør stengt torsdag formiddag, og fører til kanselleringer til og fra byene det gjelder.

- For SAS som helhet regner vi med å gjennomføre rundt 75 prosent av den opprinnelig planlagte programmet for torsdag. Alle hovedflyplassene i Skandinavia vil være åpne, og det samme vil gjelde for nesten alle hovedflyplasser i Europa. Vi regner med å være tilbake i full trafikk i alle deler av SAS fredag 23. april, opplyser selskapet.

Se hvilke SAS-fly som går her.

Norwegian opplyser at også de blir rammet torsdag fordi Bergen, Stavanger, Haugesund, Ålesund og Umeå er foreløpig stengt til kl 14:00 torsdag.

Her finner du ruteprogrammet til Norwegian torsdag - Innenriks og internasjonalt Norge, Sverige og Danmark

Under kan du se siste prognose fra MetOffice i London. De viser at det vil være askeskyer over Norge også torsdag, men om disse er askekonsentrasjoner som gjør at luftrom blir stengt, er for tidlig å si.

HTML EMBED