Barcelona trøbler i hjemlig liga og har to strake tap før onsdagens mesterligakamp borte mot Ajax. Trener Luis Enrique hevder han ikke er bekymret.

1-3-tapet i El Clásico-oppgjøret mot Real Madrid ble fulgt opp av pinlige 0-1 hjemme mot Celta i helgen. Mer skal det ikke til før fansen til den katalanske storklubben blir bekymret.

En seier mot Ajax vil sannsynligvis sende Barca videre fra mesterligaens gruppespill, avhengig av resultatet i den andre kampen i gruppe F. Enrique mener det er alle tiders sjanse til å komme tilbake på vinnersporet.

- Laget virker veldig rolig, i motsetning til i forrige kamp, da det skjedde rare ting, sa den tidligere midtbanespilleren på pressekonferansen før kampen i Amsterdam.

- Det jeg er opptatt av er at laget blir bedre. Inntil det er umulig, forblir jeg optimistisk. Vi er i en normal situasjon, men i denne klubben er det et sterkt ønske om å vinne hver kamp. Det er et attraktivt og mektig mål, fortsatte Enrique.

Ber om selvtillit

Barcelona er toer i gruppen med seks poeng, mens Paris Saint-Germain topper med sju. Ajax har to poeng, mens APOEL Nikosia har kun ett, og dermed vil spanjolene være videre med seier dersom APOEL ikke vinner borte mot PSG.

Derfor vil også Ajax-spillerne være ivrige etter å ta poeng for å holde liv i håpet om avansement. Forrige møte mellom lagene endte med 1-3-tap for Frank de Boers menn.

- Jeg vil se selvtillit fra laget mitt. Det viktigste er at vi spiller som et lag og at noen alltid er i nærheten av (Lionel) Messi. De (spillerne) bør ikke være redde for å spille mot Messi, (Luis) Suárez eller Neymar, sa Ajax-treneren.

Suárez dropper feiring

Nettopp Suárez får en sjelden retur til Amsterdam i onsdagens kamp. Han spilte for de nederlandske seriemesterne fra 2007 til 2011. Blant annet scoret han fem mål på elleve kamper i mesterligaen for Ajax.

Uruguayaneren debuterte for Barca i El Clásico, men for sin nye klubb har han ennå ikke åpnet målkontoen.

- Alle kjenner til beundringen jeg har for Ajax. Jeg ville elsket å score mitt første mål, men av respekt for denne byen kommer jeg ikke til å feire, lovet Suárez tirsdag.

I APOELs bortekamp mot PSG blir ikke John Arne Riise å se på banen. Nordmannen står over på grunn av en ankelskade. (©NTB)