Gå til sidens hovedinnhold

Luksus på Mallorca

De er omkranset av luksushoteller og ligger bare en kort drosjereise fra Palma sentrum. Ikke rart at de tre banene er et yndet reisemål for norske golfspillere.

Fra charterturismens barndom har Mallorca hatt et ufortjent dårlig ry som reisemål. I dag er Palma en fin spansk by med mye å by på, ikke minst et stort utvalg av golfbaner.

Mallorca er nemlig et reisemål både for de som er ute etter en billig solreise, og dem som heller ønsker en eksklusiv helgetur til luksuriøse resortanlegg utenfor Palma.

Tre gode baner

Et mulig alterantiv for de siste er Castillo Hotel, men da skal du ha lommebok til å tåle et innhugg på minimum 2.400 kroner (300 euro) natten - til gjengjeld får du et praktfullt hotell.

Til de mer kostnadsbevisst er det dog ingen forpliktelse for å spille de tre banene i nærområdet: Son Vida, Son Montaner og Son Quint (åpnes i år).

Den klassiske banen er Son Vida, og med åpning i 1964 er dette den eldste banen på Mallorca. Montaner kom etter i år 2000, og er en mesterskapsbane som er utfordrende for selv den beste spiller. Son Quint gjenstår å se ferdig, men nivået på nabobanene borger for at kvaliteten blir bra.

Her finner du banen - artikkelen fortsetter under kartet.

HTML EMBED

Nettavisen prøvespilte Son Vida-banen i regnvær, og vi møtte en eldre bane med tradisjonelt design fra 60-tallet. Banen er kortere en dagens baner, men vanskelig fordi man må spille nøyaktig. Hull en er eksempelvis ikke lenger enn 264 meter par fire fra gul tee.

De lengstslående kan forsøke å gå for greenen, men for de alle fleste andre er out of bounds langs begge sider av fairway og bak greenen et mer sannsynlig alternativ...

HTML EMBED

Selv på Mallorca er det umulig å skjule at Son Vida er mye spilt. Det merker du på oppslåtte tee-steder og sår i fairwayene. Men jevnt over gir vi banen mer enn godkjent karakter på vedlikehold på greener og utslagssteder.

Lay outen er som nevnt klassisk, men likefullt krevende. Det er en ordentlig golfbane som premierer den nøyaktige og strategiske spilleren.

Største innvending er banemerkingen. Det er riktignok en tegning av hullet ved hvert utslag, men på banen er det sparsommelig med avstandsmerker, og baneguiden er heller ikke god.

Men dette er detaljer for en bane vi trygt kan anbefale hvis man har tenkt å unne seg en golfweekend i Palma på Mallorca.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter