Gå til sidens hovedinnhold

Luksus-rønne fikk sin hevn

For snart ett år siden lo Norge seg skakke av sjokksalget av denne rønna. Men den som ler sist ler best. Se bildene.

(iBergen.no) Den pill råtne bygården fra 1910 i Bergen sentrum er ikke til å kjenne igjen, etter at Bønes Bygg og Eiendom bokstavlig talt har plukket den fra hverandre og renovert hver eneste mugne krok.

100 på visning
Huset i Johannes Bruns gate ble lagt ut for salg i fjor vinter med den ikke akkurat forlokkende annonseteksten «trenger fullstendig rehabilitering». Likevel dukket over 100 mennesker opp på visningen. Den påfølgende budrunden ble det reneste Texas, der eiendomsfirmaet gikk seirende ut. Med 7,5 millioner kroner, det dobbelte av takst, sikret de seg rønna.

- Det var nok den lave taksten på 3,8 millioner kroner som gjorde at så mange kom, mener Morten Johnstad, som er daglig leder i Bønes Bygg og Eiendom. Firmaet investerer i oppussings-objekter for å videreselge etter rehabilitering.

- Kjøperen gjør nok det meste av arbeidet selv, så det vil koste dem langt mindre enn fem millioner, men likevel, det blir dyrt. For her kan man ikke bare komme rekende med en glassfiberstrie og håpe på det beste, sa megler Olav Hagen ved Hagen Eiendom til iBergen.no da bygården ble solgt i fjor.

Bare bærevegg igjen
I ni måneder har fire arbeidere jobbet fulltid med å rive ned hele innsiden av bygningen og bygge den opp til å bli en perle midt i Bergen sentrum. Borte er de illeluktende kjøkkenskapene fra 1940-tallet. Heller ikke de uappetittelige badene, eller nedstøvete stuene fikk leve i det totalrenoverte bygget.

- Alt ble revet, bare bæreveggen sto igjen. Deretter bygget vi alt opp fra bunnen igjen, forteller Johnstad.

Og de sparte ikke på konfekten i ansiktsløftingen. For den forsufne bygningen har bare fått det beste av luksus, med både merbay-parkett, italienske fliser og designerkjøkken- og bad i riking-klassen. Stilen er moderne minimalistisk, i sterk kontrast til den nærmest originale 1910-innredningen huset hadde for mindre enn ett år siden.

Dyr ansiktsløft
- Ja, det var en del råte, spesielt på loftet. I den bakerste delen av huset måtte vi også rive alle etasjeskillerne. Samtlige vinduer måtte også skiftes og veggene etterisoleres. I tillegg har vi både brann- og lydisolert alle gulv, bygget nye altaner, skiftet rør og satt inn nytt elektrisk anlegg.

- Ble det dyrt dette?

- Det vil jeg ikke kommentere, men vi tjener ikke ekstremt mye når hele bygget blir solgt, tror Johnstad.

Til sammen kan de seks leilighetene bli solgt for 16,5 millioner kroner. Allerede har èn av dem fått ny eier og tirsdag har DnB Nor Eiendom visning på naboleiligheten.

- Endelig ferdig
- Det er alltid vanskelig å spå, men jeg tror denne bygningen vil bli lett å selge i dagens marked. Den har en høy standard og god beliggenhet. I løpet av februar tipper jeg alle leilighetene er solgt, sier megler Freddy A. Johnsen. Også han er imponert over forvandlingen fra rønne til slott.

- Det er skikkelig gjennomført, nærmest som et nybygg.

- Forandringen er som natt og dag. Da vi kjøpte det var det et begynnende falleferdig bygg. Jeg vil si at jeg er stolt over det vi har fått til, spesielt de største leilighetene. Men jeg ser fram til å bli ferdig med dette nå, sier Johnstad og gliser.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser