Gå til sidens hovedinnhold

Luksusbil i 330 km/t

Har du en hang til luksus, og samtidig dårlig tid? Her er bilen for deg.

Tuningfirmaet Brabus har tatt utgangspunkt i en Maybach 57 (Maybach er Mercedes’ superluksusmerke) og gitt den 730 hk fra en tolvsylindret motor med to turboer.

Selv om vi snakker om en steintung ultraluksusbil, er det nok til ny rekord. På Nardo-banen i Sør-Italia greide bilen nylig 330,6 km/t.

Den forrige rekorden, på 314 km/t, ble også satt av Brabus med en Maybach 57. Denne rekorden var fra 2005.

Monstermotor
Motoren i den nye rekordbilen er hentet fra Brabus Rocket, som er verdens raskeste sedan med registreringsskilter. Rocket, som i utgangspunktet er en Mercedes CLS, greide 365,7 km/t på samme bane i fjor.

Motoren har gjennomgått en omfangsrik dopingkur i forhold til originalversjonen på 5,5 liter. Brabus har boret den opp til 6,3 liter og gjort alle de nødvendige tilpasningene.

Rekordmotoren har et maksimalt dreiemoment på voldsomme 1320 Nm. Det er så mye at det må begrenses elektronisk til 1100 Nm for at girkassa skal tåle belastningene.

Til sammenlikning har en 1,6-liters bensinmotor, som mange kompaktklassebiler i Norge er utstyrt med, rundt 150 Nm.

Internett
Å finne dekk som tåler slike hastigheter er en utfordring. Rekordbilen har valser av seriøs størrelse, 275/40 R21 foran og 315/35 R21 bak. Brabus har dessuten senket bilen og stylet den med varsom hånd.

For å virke ekstra tiltalende for potensielle kunder fra forretningslivet har bilen også integrert PC med internettforbindelse. Vi snakker dobbel effektivitet:

La deg bli fraktet av gårde i 330 km/t mens du sjekker e-post.

Mer om bil og trafikk finner du i Bilmagasinet.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken