Gå til sidens hovedinnhold

Lund Svindal: - Det var ikke slik jeg ville at det skulle ende

Nå får nordmannen det knalltøft.

Den alpine verdenscupavslutningen i sveitsiske Lenzerheide er i gang, og spenningen knyttet til sammenlagtseieren er enorm. Før torsdagens super-G, ledet vår egen Aksel Lund Svindal med 41 poeng ned til Marcel Hirscher, som har vunnet verdenscupen de to siste sesongene.

Lund Svindal, som allerede var sikret sammenlagtseieren i super G-cupen, var soleklar favoritt av de to i torsdagens renn, men var avhengig av pallplass, og at Hirscher havnet langt ned på lista, for å bevare spenningen. Østerrikeren har nemlig langt bedre resultater enn Lund Svindal i de to gjenstående disiplinene, storslalåm og slalåm, og nordmannen var avhengig av å sikre seg et stort poengforsprang før sesongens to siste renn.

Det klarte han ikke.

Lund Svindal hadde startnummer 22, og da han tok fatt på den bratte fjellveggen, lå Hirscher som nummer ti nede i målområdet. Hvis nordmannen kunne klare å plassere seg blant topp tre, slik han har gjort tre ganger tidligere i super-G denne sesongen, ville sammenlagtseieren så absolutt være innenfor rekkevidde.

31-åringen lå imidlertid mange hundredeler bak lederen, Thomas Mermillod Blondin, hele veien, og i mål var han over sekundet bak.

Det sørget ikke bare for at Lund Svindal havnet utenfor pallen - han plasserte seg bak Hirscher, som ble nummer tolv, på resultatlista, og fikk ikke med seg et eneste poeng.

- Ingen ville ha forutsett dette. Aksel kjørte fantastisk til midtpartiet, men begynte å gjøre feil. Jeg fikk sjokk da jeg så at han var bak meg. Det er utrolig, sa Hirscher til NRK etter rennet.

- Det var noe drit. Jeg gjorde en stor feil i bånn som ødela alt, sa en skuffet Lund Svindal.

- Jeg er ute av kampen
Den norske alpintstjernen leder fortsatt i sammendraget, men har kun 19 poeng ned til Hirscher. Det vil etter all sannsynlighet ikke holde når alpinistene tar fatt på de mer tekniske øvelsene, storslalåm og slalåm.

- Det var ikke slik jeg ville at det skulle ende. Jeg ville være rask i dag, men det var jeg ikke. Nå er jeg ute av kampen om sammenlagtseieren, konkluderte Lund Svindal.

Nordmannen skal likevel ikke avskrives helt. Han er ingen dårlig storslalåmkjører, og Hirscher må fortsatt komme seg i mål for å få poeng.

- Jeg skal gjøre mitt beste i storslalåm, men har ikke sjans i slalåm, sier Lund Svindal.

Jansrud ble beste nordmann
Kjetil Jansrud, som kjørte inn til OL-gull i super-G i Sotsji, og som vant den samme disiplinen i Kvitfjell i begynnelsen av mars, slet i Lenzerheide, også han, men ble beste nordmann på en åttendeplass. Plasseringen holdt til å gå forbi sveitsiske Patrick Kueng i super G-cupen, og Jansrud endte dermed opp som nummer to sammenlagt.

Super G-rennet ble vunnet av franske Alexis Pinturault, foran landsmann Mermillod Blondin og amerikanske Bode Miller.

Nettavisen fulgte rennet LIVE!

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken