Gå til sidens hovedinnhold

Lund Svindal og Jansrud knuste alle

Dobbelt norsk i utfor.

Aksel Lund Svindal sto for en maktdemonstrasjon da han tok seieren i comebacket i utforløypa i Lake Louise sist helg, og fulgte like godt opp med seier i super-G-rennet dagen etterpå.

Dermed stilte nordmannen i rød trøye, som verdenscupleder, da alpintsirkuset fortsatte med utforrennet i Beaver Creek på fredag.

Og for andre helg på rad, i det tredje av tre fartsrenn, ble det en ny norsk jubeldag i alpintløypa.

- Føles helt sinnssykt bra

Aksel Lund Svindal tok nemlig sin tredje verdenscupseier for året, mens Kjetil Jansrud fulgte opp med å sikre dobbelt norsk med sin andreplass.

- Det føltes selvfølgelig helt sinnssykt bra å vinne, sier Aksel Lund Svindal til NTB etter rennet.

- Jeg gjorde det veldig bra på toppen og i det flate partiet, men jeg gjorde faktisk en liten feil i midtpartiet. Det gikk så utrolig fort. Men alt i alt gikk det veldig bra, sier han fornøyd.

Nå har Lund Svindal vunnet tre av tre fartsrenn i alpint denne sesongen.

- Det kjennes selvfølgelig veldig bra. Jeg har vært ute med skade et helt år, og så vinner jeg de tre første rennene nå. Det er nesten helt ubeskrivelig. Jeg visste at jeg var godt forberedt, men man skal ha flyten for å vinne. Det har jeg hatt, fastslår han.

Presser hverandre

Også andremann Kjetil Jansrud var tilfreds med fredagens resultat.

- Et skritt nærmere Aksel! Jeg er glad for å være tilbake på pallen, skrev Jansrud på sin Instagram-konto etter at dobbeltseieren var sikret.

Lund Svindal gleder seg over den norske suksessen. Han mener sterke prestasjoner på trening har en del av æren.

- Det er ekstremt høy kvalitet på treningene våre. Vi «pusher» hverandre. Kjører du litt dårlig på trening, er du bak. Og ingen vil være bak, påpeker 32-åringen.

Parkerte de andre

Carlo Janka hadde nettopp overtatt ledelsen fra start nummer én, Christof Innerhofer, da Lund Svindal satte utfor som startnummer 16.

Og nordmannen parkerte alle de foregående løperne fullstendig.

Allerede ved første mellomtid var Lund Svindal 68 hundredeler foran lederen Janka, og økte bare avstanden fram mot mål - der han var 97 hundredeler foran sveitseren.

- Det er helt fantastisk! Det er utklassing! utbrøt NRKs ekspertkommentator og tidligere landslagssjef, Marius Arnesen, da nordmannen passerte mållinja.

Men det var fortsatt mange utfordrere igjen, og en av de sterkeste kom bare to startnummere etter:

- Maktdemonstrasjon

Kjetil Jansrud var suveren i fartsgrenene i starten av fjorårssesongen, men skuffet noe med 9.-plass i utfor og 7.-plass i super-G i åpningsrennene sist helg.

På begge treningene i Beaver Creek har imidlertid Jansrud vært aller raskest, og det ble jevnt med Lund Svindal i selve rennet på fredag.

På toppen var Jansrud halvsekundet bak, men knappet innpå gjennom resten av løypa. Det holdt imidlertid såvidt ikke: I mål var Jansrud 30 hundredeler bak landsmannen, og vi hadde dobbelt norsk i utforløypa.

Østerrikerne sliter

Bak de norske gutta var det langt ned til nestemann på resultatlistene.

Franske Guillermo Fayed på tredjeplass la seg inn sju tideler bak Aksel Lund Svindal.

Stornasjonen Østerrike fikk kun Hannes Reichelt på fjerdeplass inne blant de ti beste løperne.

Slik feirer gutta etter utklassingen:

- Det er en maktdemonstrasjon fra gutta. Vi trodde på det forrige helg, men nå er de her. De ligger som én og to! sa NRKs Marius Arnesen.

Også Aleksander Kilde Aamodt imponerte i den amerikanske løypa. Nordmannen startet helt nede på startnummer 51, men tok en imponerende 16.-plass i Beaver Creek.

Herrenes alpinthelg fortsetter med super-G-rennet i Beaver Creek på lørdag.

- Det blir super-G og storslalåm, ja. En hektisk helg. Men jeg har fått en sinnssykt bra start, fastslår verdenscupleder Lund Svindal.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken