TAMPA BAY - N.Y. RANGERS 3-7:

Når laget hans var i fare for å bli slått ut av sluttspillet i NHL, hadde svenske Henrik Lundqvist levert 14 seirer av 17 mulige, med bare 1,39 innslupne mål i snitt per kamp og en redningsprosent på 95,6.

Det er helt utrolige tall for en NHL-keeper.

Natt til onsdag gjorde han dem enda bedre.

Lundqvist ledet New York Rangers til seier mot Tampa Bay Lightning, godt hjulpet av en fantastisk fempoengskamp fra Derick Brassard, og dermed utlignet broadwaylaget - som har nordmannen Mats Zuccarello i stallen - til 3-3 i kamper.

Den svenske supermannen har dermed vunnet 15 av 18 kamper hvor Rangers har stått i fare for å bli slått ut.

Hvor lenge kan denne statistikken utvikle seg uten at det resulterer i en Stanley Cup-triumf?

Vel, New York Rangers håper at den triumfen kommer i juni. Det forutsetter at Rangers vinner den sjuende og siste semifinalekampen mot Tampa Bay Lightning, som spilles førstkommende fredag (01.00 natt til lørdag, norsk tid).

Hvis Rangers spiller seg fram til finale i Stanley Cup for andre år på rad, rekker forhåpentlig også Zuccarello å bli friskmeldt etter hjernerystelsen som har holdt han ute av kamp siden første runde i sluttspillet.

Nordmannen trente tirsdag for fullt, for første gang siden skaden oppsto.

Brassard dominerer

Henrik Lundqvist er selvfølgelig ikke alene om å levere imponerende prestasjoner for New York Rangers. Hadde han vært det, hadde ikke Zuccarello & lagkameratene vært i denne semifinalen.

En av de mest imponerende utespillerne i årets sluttspill, har vært Derick Brassard. Han gjorde altså fem poeng - fordelt på tre mål og to assists - i denne matchen!

Den 27 år gamle senteren fra Quebec i Canada scoret 1-0-målet bare 3,36 minutter ut i første periode i Amalie Arena, og noterte også en assist på 2-0-målet til Keith Yandle 15,30 minutter ut i samme periode. Senere i kampen gjorde han også sitt tredje, fjerde og femte poeng for kvelden.

Brassard leverte denne sesongen sin beste grunnserieproduksjon noensinne, med 60 poeng på 80 kamper, og har fortsatt i samme stil i sluttspillet. Kanadierens 16 poeng på 18 kamper er best av alle i Rangers.


Den sjette semifinalekampen mot Tampa Bay handlet imidlertid først om Henrik Lundqvist, mannen som flere ganger er blitt kåret til en av sportsverdenenes best kledte menn.

33-åringen ble pepret med skudd, og reddet nesten alle.

Mens alt så som mørkest ut for Tampa natt til onsdag, bidro to tidligere Rangers-spillere til å tenne et lys. Anton Strålman spilte fri Ryan Callahan, som fintet ut Lundqvist og løftet inn et reduseringsmål med en lekker backhand.


Lundqvist reddet de 15 andre avslutningene i første periode, samt alle 13 i midtperioden. Først i tredje periode overtok New York Rangers styringen av pucken.

Scoringsbonanza

Først økte J.T. Miller til 3-1 for Rangers, etter at bortelaget kontret med tre spillere mot en ensom back. Ben Bishop reddet mesterlig første avslutning, men det førte bare til at han var satt ut av spill da Miller fikk pucken foran mål - av Brassard - sekundet senere.

Så økte James Sheppard til 4-1 for New York Rangers.

Brassard og Miller var heller ikke ferdige. Rick Nash kjempet knallhardt for å sende pucken til Miller dypt inne i Tampa-sonen, og Miller hadde overblikk nok til å passe den videre til Brassard, som satte inn 5-1 med et direkteskudd.

Den scoringen tvang også fram et keeperbytte hos Tampa, som satte Bishop på benken og lot Andrej Vasilevskij overta buret.

Nikita Kutsjerov reduserte til 2-5 med et raskt håndleddsskudd etter en dropp i Rangers-sonen. Dette var vel eneste gang i kampen hvor Lundqvist virket menneskelig.

Rangers dominerte så kraftig i tredje periode at til og med Rick Nash fikk en scoring. Han satte inn 6-2 midtveis i sisteperioden etter en retur fra Vasilevskij.

Russiske Kutsjerov hadde én scoring til i seg. Han samspilte vakkert med Tyler Johnson og plasserte pucken oppe i krysset bak Lundqvist da det gjenstod 6,39 minutter av matchen.

Brassard fikk sin hat trick-scoring da 1,41 minutter gjenstod og Tampa Bay hadde etterlatt målet tomt for å spille med en utespiller mer.

Rangers vant til slutt 7-3 og tvang dermed fram en sjuende og helt avgjørende kamp i denne semifinaleserien.

I den andre semifinalen leder Anaheim Ducks 3-2 mot Chicago Blackhawks. Første lag til fire seirer går videre til Stanley Cup-finalen.

Se høydepunktene her (med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no):