Gå til sidens hovedinnhold

Lunkne til håndballfest

Verdens aller beste håndballspillere kommer til Bergen for å lage fest, men risikerer glisne tribuner.

(iBergen.no) Billettene til de tre EM-kampdagene, 17., 19. og 20. januar, med storlag som Spania, Tyskland og Ungarn i aksjon har ligget ute for salg siden september i fjor, men er langt i fra utsolgt.

Lenge til neste gang
- Det som har overrasket oss er at det virker som om det er en utbredt oppfatning blant mange at håndball-EM er utsolgt, på grunn av at Norges kamper i Drammen ble utsolgt så fort. Fakta er at vi bare har solgt litt over halvparten av billettene, sier daglig leder i Norges Håndballforbund, region Vest, Torbjørn Iversen til iBergen.no.

Av de 10.000 tilgjengelige billettene til EM-kampene i Haukelandshallen er det fortsatt 4000 som ikke er solgt. Til sammenligning ble de 2400 billettene til Norges gruppespillkamper i Drammenshallen utsolgt bare minutter etter at de ble lagt ut for salg i september.

Iversen som også er prosjektleder for Euro 2008 i Bergen sier at det vil bli lenge til byen igjen får besøk av like store håndballcelebriteter.

- Tyskland er jo tross alt regjerende verdensmester og vi mener at vi fikk de aller beste lagene hit, så nå bør bergenserne kaste seg rundt hvis de vil se håndball i verdensklasse. Jeg tror det blir lenge til denne byen får oppleve håndball på dette nivået igjen, forteller Iversen.

Uheldig trekning
Pressekontakt i Norges Håndballforbund Kirsten Birkeland tror trekningen må ta en del av skylden for det svake billettsalget i Bergen.

- Det som var litt uheldig i forhold til trekningen var at Danmark og Norge havnet i samme gruppe og spiller sine innledende kamper i Drammen, danskene er de som definitivt har størst tilhengerskare med seg til mesterskapet, forklarer Birkeland.

Bortsett fra i Drammen, hvor altså Norge og Danmark skal i aksjon, er det fullt mulig å skaffe seg billetter til alle de andre kampene i Bergen, Stavanger, Trondheim og på Lillehammer.

- Haukelandshallen har vist seg å være vanskelig å fylle tidligere, men jeg håper inderlig at bergenserne vil kjenne sin besøkelsestid når verdens beste håndballspillere kommer på besøk, forteller hun.

To for en
Birkeland tror ikke at billettpriser opp mot 500 kroner skremmer vekk håndballentusiastene.

- Vi kan absolutt leve med disse billettprisene, vi mener nemlig at det skal koste litt å se verdens aller beste håndballspillere og ikke minst få to kamper på billetten. Spania, Tyskland og Ungarn er tre av verdens ypperste håndballag så nå må bergenserne få av skylappene og komme seg på kamp, understreker Birkeland.

Les flere saker fra iBergen.no.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte