Gå til sidens hovedinnhold

- Lurt å vente med boligkjøp

Ekeprtene mener det er lurt å se an utviklingen i boligmarkedet før du kjøper bolig. Noen ganger kan det lønne seg å leie fremfor å eie.

Med en økende rente og utflating eller fall i boligprisene kan det være lurt å legge boligkjøpet på is. Og utviklingen i leiemarkedet viser at mange nordmenn gjør nettopp det.

-Vi ser tydelige tegn til at flere ønsker å sikre seg og leie i en periode for å se hvor boligmarkedet går. Utleieprisene i Oslo steg med seks prosent fra juni til nyttår, etter å ha falt siden 2002. Vi ser at det er mye lettere å få leid ut nå enn det var i første halvår i fjor, og utleierne får lettere den prisen de ønsker seg, sier direktør Amund Alm i Boligbygg til Aftenposten.

Alm tror spesielt unge mennesker venter med å kjøpe bolig før de ser hvor markedet går, noe som kan være lurt.

Også førsteamanuensis Knut Boye ved Norges Handelshøyskole mener flere bør vente. Spesielt hvis du ikke har planer om å bli boende i lang tid. Kostnadene ved kjøp og salg er nemlig betydelige, og dermed kan det lønne seg å leie.

Sjeføkonom Kjell Senneseth ved Prognosesenteret mener på sin side at du bør kjøpe hvis du har penger, selv om boligprisene flater ut. Senneseth påpeker at det alltid er mer lønnsomt å eie bolig enn å ha penger i banken.

Reklame

Vårens kuleste sneakers til herre

Kommentarer til denne saken