Fredag morgen kunne Norsk Fotballdommerforening på sin hjemmeside opplyse sine medlemmer om at FIFA har innført skjerpede krav under det pågående møtet i Portugal.

«Dommersjef Rune Pedersen er i disse dager på FIFA-samling i Portugal. Som tidligere indirekte nevnte på årets Tippeligasamling, er det nå besluttet at testkravene blir strengere,» står det å lese.

Toppdommer Svein-Erik Edvartsen var raskt ute med å tvitre om nyheten.

Se de «nye kravene» her!

Edvartsen foreslo aprilspøk
Når Nettavisen slår på tråden, innrømmer han imidlertid at det hele er en aprilspøk. Og at han selv har hatt en finger med i spillet.

- Som styremedlem i dommerforeningen spurte jeg formann Geir Åge Holen om vi skulle lage en aprilspøk. Han kom på den gode ideen om endring av testkrav og konsulterte dommersjef Rune Pedersen som er på FIFA-samling i Portugal. Dermed var spøken et faktum, sier Edvartsen, og røper at det ikke bare er Nettavisen som har gått på.

Det bekrefter også Geir Åge Holen.

- Det er mange som har ringt, ja. Og da snakker jeg om dommere på tippeliganivå. De lurer på om det er en spøk, sier Holen.

Tøffe krav
Han har imidlertid ikke avslørt spøken.

- Nei, jeg har ikke det. Vi får vel holde dem på pinebenken litt lenger. Det blir spennende å se hvordan de reagerer, men det må vel være lov å ha det litt morsomt, halvt spør og halvt konstaterer Holen.

- Hva er det dommerne frykter?

- Jeg vet ikke om de frykter noe. Men ut fra det vi har lagt ut, skal de jo forbedre seg med fire tideler å på 40 meter, og kravene var jo ganske presset fra før, poengterer Holen.

- Vi får vel legge ut en liten oppklaring i morgen, avslutter han.

Det er for øvrig en pågående diskusjon i FIFA om faktisk å skjerpe de fysiske karavane til toppdommerne.

HTML EMBED