Gå til sidens hovedinnhold

Lurte seg inn på dødslisten

En 32 år gammel direktør som er etterlyst for svindel av 10 millioner kroner, dukket plutselig opp på listen over savnede svensker etter flodbølgekatastrofen. Politiet tror han forsøkte å utnytte muligheten til å forsvinne for godt.

Politiet tror han forsøkte å utnytte muligheten til å forsvinne for godt.

32-åringen er direktør i et selskap som forsyner kinoene i Jönköping med popcorn. Mannens bror var etableringssjef i SF Bio, og en del av ledergruppen der. De to er sammen mistenkt for å ha svindlet til seg drøyt 10 millioner kroner fra filmselskapet, melder Aftonbladet.

I forbindelse med en skatterevisjon ble det oppdaget hvitvasking av penger, feil i bokføringen og falske fakturaer. Oppdagelsen førte til en to år lang etterforskning, som munnet ut i at de to brødrene og fire andre menn ble tiltalt for bedrageri.

Popcorndirektøren gikk under jorden, og i desember ble det utstedt arrestordre på ham. Han har etter dette vært etterlyst av politiet, men ikke funnet.

Etter flodbølgekatastrofen i Asia i romjula, sto mannens navn plutselig på listen over savnede svensker. Mannens søster ringte og meldte ham savnet, og senest forrige uke var mannens navn fortsatt ført opp på listen.

Men når listen ble offentliggjort, ble svindelen oppdaget. Politiet har sterke indikasjoner på at mannen er i live og i god behold, og mener han bevisst forsøkte å utnytte katastrofen til å bli borte for alltid, og på den måten unngå straff.

Søsteren har ifølge Aftonbladet trukket opplysningene om at han var i Thailand, og mannens navn er nå strøket fra listene over savnede.

Popcorn-direktøren er ifølge politiet ikke den eneste kriminelle som forsøker å utnytte situasjonen til å forsvinne for godt.

Det er straffbart å forsøke å lure seg inn på listen over savnede hvis formålet er bedrageri eller forsøk på å unngå straff.

Tallet på savnede og omkomne etter flodbølgekatastrofer endres stadig. De siste tallene fra AP sier at de offisielle tallene på døde varierer fra 169.070 til 178.118, mens de offisielle tallene på savnede varierer fra 25.349 til 128.426.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere