Gå til sidens hovedinnhold

Lyn er reddet

Osloklubben unngikk konkurs i siste time. Nå får de fullføre årets fire siste seriekamper.

Klokken 12 onsdag gikk Lyn-styret i møter for å finne ut om klubben må til skifteretten, eller om det er økonomi til videre drift av laget som ligger helt sist i Tippeligaen - i hvert fall ut den resterende delen av årets sesong.

Reddet fra konkurs
Og etter flere timer med spenning og dramatikk var dommen endelig klar. Klubben skal ha blitt reddet fra konkurs i siste time, og får dermed lov til å fullføre årets fire siste seriekamper. Dette bekrefter sentrale kilder i Lyn overfor Nettavisen.

De nødvendige midlene skal ha blitt samlet inn den siste tiden og hensynet til til de andre klubbene i eliteserien, har gjort at styret i Lyn har bestemt at de skulle fortsette.

Spillerne ble orientert om situasjonen rundt 14.45-tiden, og de fremmøtte journalistene på gangen skjønte fort at det var gode nyheter da de hørte applaus fra møterommet.

- Midlertidig løsning
Vestkantlaget har dermed også sikret seg litt mer tid på å samle inn de pengene som trengs for et videre liv i norsk toppfotball også de kommende sesongene.

- Om dette stemmer så er jeg veldig lettet, men dette er bare en midlertidig løsning. Etter sesongen så venter nye slag. Framtiden er usikker, men jeg er betinget optimist. Vi kan ikke slappe av ennå, sier Lyns supporterleder, Jan Briseid, til Nettavisen.

- Jeg har vært oppe her i hele dag og vært jævlig anspent. Jeg har vært vanvittig preget av situasjonen. Men andre lag har vært avhengig av at Lyn overlever, så jeg er ikke overrasket over at vi har fått inn de nødvendige midlene mot slutten, sier han.

Enkelt: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Lettet Rekdal
Et av de lagene som ville blitt rammet hardest av en Lyn-konkurs var Aalesund. AaFK-trener Kjetil Rekdal var derfor svært fornøyd med at konkursen ble unngått.

- Ja, jeg er selvfølgelig lettet. Nå beholder vi poengene, og situasjonen vår er mindre kritisk enn den hadde vært om Lyn hadde gått over ende, sier han til Nettavisen.

Med de seks poengene Aalesund har tatt mot Lyn, har de nå et lite forsprang på lagene bak. AaFK står med 31 poeng, og har fem poeng ned til kvalifiseringsplassen.

- Men vi må ha flere poeng uansett, og vil kjempe for livet. Selv med de seks poengene er vi ikke trygge. Vi må vinne kamper uansett, slår Rekdal fast.

- Jeg krysser fingrene for at Lyn overlever videre også. Det vil vært trist om de skulle bikke over, sier den tidligere landslagsspilleren om den videre situasjonen i Lyn.

Hjelp fra nedrykksfond
En viktig grunn til at Lyn nå kan fortsette sesongen er den hjelpende hånden de fikk fra Norsk Toppfotball (NTF) tidligere på dagen onsdag. De bidro til redningsakjsonen.

- Norsk Toppfotballs Medlemsmøte - der samtlige tippeligaklubber var til stede - har i dag morges, onsdag 30. september 2009, fattet et enstemmig vedtak om å forskuttere allerede budsjetterte midler fra NTFs nedrykksfond til FC Lyn, opplyser NTF.

NTFs nedrykksfond i år er nemlig på 4 millioner kroner. 81 prosent av pengene skal gå til de lagene som rykker ned fra eliteserien, mens 19 prosent går til de lagene som rykker ned fra 1. divisjon etter inneværende sesong.

Med andre ord, så går 800.000 kroner til klubbene i 1. divisjon, mens det blir igjen 3,2 millioner til fordeling blant de klubbene som til slutt rykker ned fra eliteserien.

- Beløpet, på 1,6 millioner kroner, gis under forutsetning av at det i Lyns styre på sitt møte senere i dag fatter et vedtak om at de fullfører sesongen med sportslig fair play.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken