Gå til sidens hovedinnhold

Lyn famler videre

Har stilt med fire spisspar på seks kamper, og Guastavino scorer ikke på bestilling lenger.

LYN - SANDEFJORD 1-2:

ULLEVAAL (Nettavisen): Guastavino/Angan. Guastavino/Holmen. Pratto/Holmen. Dahm/Guastavino. Lyn har forsøkt fire ulike spisspar og fem spisser på de seks første kampene i Tippeligaen – og har fremdeles ikke funnet den rette formelen.

- Vi har ikke helt funnet ut hva som er det beste for oss ennå, men vi får problemer med at det blir for lite trøkk når Guastavino spiller der oppe, sier Lyn-trener Kent Bergersen til Nettavisen.

God i vinter, middels nå
Guastavino scoret syv mål i vinterens treningskamper – men har så langt bare puttet én gang i Tippeligaen i år (mot Start borte).

- Offensivt sliter vi med samhandlingen og relasjoner mellom flere spillere. Vi er for dårlige på tempo, presisjon og timing, fortsetter Bergersen.

Det funket bedre etter pause mot Sandefjord. Da slapp Lyn flere spillere opp, Jo Inge Berget slo flere farlige innlegg fra høyrekanten, og en Guastavino i mellomrommet virket langt farligere. Bare to meget gode redninger fra Espen Bugge Pettersen hindret utligning fra uruguyaneren.

- Spillerne trengte en «wake up call» i pausen – og det får bli mellom meg og spillerne hva som ble sagt. Vi kunne ikke være bekjent av det vi viste i første omgang, og etter pause skjønte gutta alvoret mer. Det er det beste vi har prestert på Ullevaal i år, men det sier ikke så mye, sier Lyn-treneren.

- Vi sliter offensivt
Han innrømmer at Lyn har en utfordring når det gjelder lagsammensetning. Også på midtbanen har det vært forsøkt flere varianter så langt.

- Starten har ikke vært helt håpløs. Vi hadde ikke tapt på fire kamper før i dag – men jeg må se bak resultatene, og vi sliter offensivt, sier Kent Bergersen.

Han slipper i det minste flere spørsmål som går på at Lyn ennå ikke har scoret på hjemmebane. Fredrik Dahm kriget inn en redusering to minutter på overtid.

Kommentarer til denne saken