Gå til sidens hovedinnhold

Lyn frykter lekkasje

Redd medieoppslag skal spolere salg.

LYN – STABÆK 2-2:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Lyn har budsjettert med spillersalg for ti millioner kroner denne sesongen. Sviktende publikumsinntekter og «det koster å være fattig»-syndromet kan også fort gjøre det nødvendig å selge for enda mer – men alle snakker om et svært vanskelig marked for å selge denne sommeren.

To spillere forlot klubben forrige uke, Petter Furuseth (Assyriska, lån ut 2009-sesongen) og Christian Brink (GIF Sundsvall, permanent overgang).

Nå er Lyn kommet langt i forhandlinger om et spillersalg som kan gi penger i kassa utover sparte lønnsutgifter. Siden det norske overgangsvinduet ikke åpner før 1. august, er det rimelig å anta at det er en utenlandsk klubb det forhandles med.

– Kan selge snart
Sportssjef Rolf Magne Walstad bekrefter at Lyn kan være nært et spillersalg.

– Vi kan selge en spiller snart. Men jeg kan ikke si noe mer enn det – senest i vinter opplevde jeg at et salg som kunne gitt oss fire-fem millioner kroner, gikk i vasken fordi det kom ut i mediene og flere ville ha en del av kaka, sier Walstad til Nettavisen.

– Det er bare jeg, spilleren og en i vår administrasjon som vet om denne mulige overgangen, nettopp for å unngå at det lekker ut, sier sportssjefen videre.

Spillerne som har blitt trukket mest fram som mulige salgsobjekter, er Guastavino, Paul Obiefule og Magne Simonsen. Prestasjonene til keeper Johan Dahlin i EM for U21-landslag kan også ha gjort ham mer aktuell for salg.

Vil selge for ti mill.
Sportssjefen i Lyn tror også klubben vil klare å selge spillere for ti millioner – som budsjettert:

– Ja, det tror jeg. Det må jeg tro, ellers må jeg gå til styret og si at de har gitt meg en umulig oppgave. Men det er interesse og det er kontakt med flere klubber nå – så handler det om rett tidspunkt, rett pris og rette betingelser for spilleren, sier Walstad.

Han innrømmer at det kan være enkelte som regner med røverkjøp når spillere skal hentes fra konkurstruede Lyn.

– Det perspektivet vil være der. Vår situasjon er jo godt kjent i Norge, men kanskje ikke så kjent i utlandet. For oss er det også gledelig at klubber er interessert i våre spillere, til tross for vår mildt sagt utsatte tabellposisjon, sier sportssjefen.

Lyn-trener Kent Bergersen har full forståelse for at klubbens økonomi fratar ham muligheten til å nekte salg av noen spillere.

– Det er bedre å rykke ned én divisjon enn å rykke ned to divisjoner, er hans presise oppsummering av situasjonen – med tanke på at klubben kan rykke ned i 2. divisjon om ikke det økonomiske er på plass.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken