Gå til sidens hovedinnhold

Lyn slår seg konkurs

Styret tok avgjørelsen på onsdag. Lyn må starte på nytt i 8. divisjon.

Styret i FK Lyn besluttet på onsdag å slå klubben konkurs, melder klubben på sine egne hjemmesider.

Det betyr at klubben fristiller sine spillere, de ansatte får sparken, og laget starter opp på nytt i 8. divisjon.

Klubben har i lengre tid slitt med økonomiske problemer, og i forrige uke ble det kjent at Lyn hadde et kapitalbehov på seks millioner kroner for å kunne drive klubben forsvarlig ut 2010-sesongen.

Ifølge TV 2 Sporten hadde klubben på mandag fått sikre bidrag på i overkant av 1 million kroner, noe som altså ikke var tilstrekkelig for å sikre overlevelse ut sesongen.

Les også: Kan gå konkurs om få dager

- Definitivt
På sine egne nettsider gir daglig leder i klubben, Rolf Magne Walstad, denne beskjeden til klubbens supportere og støttespillere:

«FK Lyn leverer i dag oppbudsbegjæringen med virkning 30.06.2010.

Dette er en trist dag for oss i Lyn, men på tross av alle forsøk de siste måneder og ikke minst dager: I dag er det definitivt.

Det er høyst beklagelig at vi ikke har klart å hente tilstrekkelig kapital til at vi kunne fullføre sesongen med økonimisk sikkerhet, og at vi dermed påfører andre i Adeccoligaen praktiske problemer. Dette er også kjedelig for alle ansatte, supportere, investorer, samt alle andre som er glad i Lyn.

For oss er dette ekstremt trist, men vi kan love at alt er gjort.»

Reddet i vinter
Gjennom hele fjorårssesongen led Lyn av store økonomiske problemer, og klubben røk også ned fra Tippeligaen til Adeccoligaen.

I vinter ble klubben reddet med et nødsskrik, og stilte med lag i årets Adeccoliga.

Det har imidlertid ikke gått bare bra: Klubben ligger per dags dato på 16.- og sisteplass i 1. divisjon, men ser altså nå ut til å trekke seg fra spill i ligaen.

Tirsdag kveld meldte klubben at Bastionen, Lyns supporterklubb, stilte opp med 100.000 kroner for å bidra til å sikre framtiden for vestkantsklubben.

- Det er mye penger som mangler, men ikke mer enn at det fortsatt er mulig, sa daglig leder Rolf Magne Walstad tirsdag kveld.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken