Gå til sidens hovedinnhold

- Lynch voldtatt i Irak

Jessica Lynch ble voldtatt mens hun ble holdt i fangenskap i Irak, ifølge eks-soldatens biografi.

I boken siteres medisinske rapporter som stadfester at Lynch ble seksuelt misbrukt, melder ABC News.

Husker ikke
Den tidligere soldaten husker selv ikke noe av voldtekten. Hun var bevisstløs mye av tiden etter at hun ble skadet og tatt til fange i et bakholdsangrep. I et intervju med ABC News, gjort for å promotere boken som kommer ut i neste uke, forteller hun at hun husker selve angrepet.

- Pistolen låste seg, og i desperasjon ba jeg Gud om å hjelpe meg, sa hun i intervjuet, ifølge BBC Online.

Trøstet av sykepleier
Senere fikk Lynch hjelp på et irakisk sykehus, til tross for at de manglet medisiner og ble utsatt for trusler fra Saddam Husseins menn, forteller hun. Hun husker også at en irakisk sykepleier sang for henne.

Menig Lynch og seks andre soldater ble tatt til fange i angrepet, mens 11 soldater ble drept. Noen dager senere ble Lynch reddet. Hun ble krigens største helt, men senere har mange hevdet at redningsaksjonen var et rent propagandafremstøt iscenesatt av Pentagon.

Fikk 7,5 millioner
Lynch fikk 7,5 millioner kroner for boken, kalt «I Am a Soldier, too, The Jessica Lynch Story». Rick Bragg, som skrev boken, forlot nylig sin jobb i avisen New York Times etter beskyldninger om at artiklene hans baserte seg for mye på arbeidet til en freelance-journalist.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien