Gå til sidens hovedinnhold

Lyst på 12 rette i dag?

Vi tar høyde for noen overraskelser i jakten på tippepotten. Sjekk dagens tips.

Flere tips:
Odds:United vinner på Wembley
Trav:Vinn 42 millioner i V75!
Odds:Lesernes oddstips lørdag

Lørdagskupongen er satt sammen av FA-cup, Premier League, The Championship og Start - Viking fra Tippeligaen. En vrien kupong, der vi tar litt større sjanser enn vanlig i jakten på store premier.

Bonuspotten er oppe i 460.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

Les også:
Skaderapport fra Tippeligaen
Skaderapport fra Premier League og FA-cupen

Start - Viking
Start har fått en fin start med 2-0 over Odd og 5-1 over Godset i en kamp mye gikk deres vei. At man taper i Tromsø er som forventet. Man var gode hjemme på Sør Arena forrige sesong, 8-5-2 ble det her da. Morten Hæstad, Birger Madsen, Alexander Lund Hansen og Jesper Mathisen er uaktuelle. Ifølge Fædrelandsvennen starter trolig Start slik mot Viking:

Kenneth Høie - Brian Priske, Avni Pepa, Bård Borgersen, Rolf Daniel Vikstøl - Fredrik Strømstad, Solomon Owello, Petter Bruer Hanssen, Espen Børufsen - Espen Hoff - Ole Martin Årst.

Viking burde helt klart vunnet hjemmekampen mot Molde sist, men gjorde en forsvarsfeil helt i begynnelsen og var heller ikke effektive nok mot slutten, så da ble det med 2-2. Ellers har man seier i Fredrikstad og tap hjemme for Vålerenga. Viking er ikke alltid til å stole på, men de viste gode takter mot Molde og kan de vinne i Fredrikstad, så kan de også vinne i Kristiansand.

Patrik Ingelsten skal fjerne brusk fra sitt skadde kne og må gå på krykker i ca seks uker. Hele eller mesteparten av 2011-sesongen ser ut til å være ødelagt. Christian Landu Landu er trolig fortsatt ute. Ifølge Stavanger Aftenblad kommer trolig Björn Andersson inn for Indridi Sigurdsson. Det ser også ut som om unggutten Yann-Erik de Lanlay får fornyet tillit.

Det ble 1-1 her i fjor, 2-2 i Stavanger, og uavgjort virker ikke usannsynlig i dag også. Det vi har sett så langt i Tippeligaen indikerer at det kanskje er mer åpent denne gangen, de små tilfeldighetene har vært utslagsgivende for Viking hittil, og vi tror de har brukbare muligheter til å ta alle poengene denne gangen. Folkerekkas foreløpige tegnfordeling 50-26-24 synes vi gjør hjemmelaget til for store favoritter. Tippeligaen er det nye Championship der alle slår alle, og vi ser oss nødt til sette HUB i kamp 1.

Manchester City - Manchester United
FA-cup semifinale, spilles på Wembley. Ved uavgjort til full tid blir det ekstraomganger og eventuelt straffesparkkonkurranse.

City har slått ut Reading og Aston Villa på veien hit, og er på jakt etter sitt første trofé på 34 år. De vinner ikke Europa League eller Premier League, så det må bli i FA-cupen. Hvis ligakampen mot Liverpool sist helg var en slags generalprøve, lover det ikke godt. 0-3 og noen merkelige valg av manager Mancini gjorde at City dummet seg ut og fremsto som trege. I dag mangler de lagets motor, Carlos Tevez, han er ikke enkel å erstatte. Shay Given (skulder) og Jerome Boateng (kne) er fortsatt på skadelisten. Carlos Tevez (hamstring) er ute ca fire uker, men Micah Richards er tilbake etter samme type skade.

Troppen: Hart, Taylor, Richards, Zabaleta, Kompany, Lescott, Kolarov, Boyata, Wright-Phillips, De Jong, Y Toure, Vieira, Barry, Silva, Milner, A Johnson, Dzeko, Balotelli, Razak, McGivern.

United går mot gull i Premier League og går selvsagt også for å ta med seg Champions League og FA-cupen og ta The Treble. De har syv strake seire, over meget sterke motstandere, og med de sentrale forsvarsspillerne tilbake på plass virker de ustoppelige. I dag er Rooney suspendert og det er synd, for han er i scoringshumør for tiden. Han erstattes trolig av Berbatov. Jonny Evans soner også karantene. Darren Fletcher (sykdom) er ute et par uker til. Anders Lindegaard (kne) og Owen Hargreaves (skulder) er også uaktuelle.

Troppen: Van der Sar, Kuszczak, Rafael, O'Shea, Brown, Ferdinand, Smalling, Vidic, Evra, Fabio, Valencia, Gibson, Anderson, Scholes, Park, Carrick, Giggs, Nani, Berbatov, Hernandez, Owen.

United har vært det sterkeste Manchester-laget de siste årene, og det står 6-1-3 fordel de røde på de ti siste innbyrdes. City har tapt sine tre siste bortekamper og har 0-5-5 på sine 10 siste på fremmed gress, rett og slett svakt, og Wembley er fremmed gress. Dette vinner Manchester United omtrent like enkelt som da de slo Chelsea to ganger i Champions League nylig. B i kamp 2.

West Bromwich - Chelsea
West Bromwich har 3-4-0 på sine syv siste og de er ubeseiret under Roy Hogdsons ledelse. Hodgson har vist seg å være en helt riktig manager for dette laget som kjempet mot nedrykk en stund. Nå er de faktisk oppe på øvre halvdel og de har 6-6-4 på hjemmebane totalt.

Pablo Ibanez (hamstring) er uaktuell. Graham Dorrans (ankel) må trolig vente en uke til før han blir klar.

Chelsea fikk ikke til skremmende mye mot Manchester United i Champions League, og i Premier League var det så vidt man slo Wigan 1-0 hjemme, mens det ble 1-1 borte mot Stoke for to uker siden. Hardkokte fans får unnskylde, men hvorfor bruker manager Ancelotti en spiss som Torres så mye, når han knapt scorer mål? Er det fordi han var så dyr at man nå føler seg forpliktet til å bruke ham? I dette laget er det så vanvittig mye kvalitet, men likevel er ikke Chelsea helt der vi er vant til å se dem. Chelsea har 6-5-5 på bortebane i ligaen og ligger på 3. plass. Det er ingen skader i laget for tiden.

Innbyrdes oppgjør viser 9-0-0 og målscore 26-2 fordel Chelsea. I dag øyner vi en mulighet for at denne statistikken brytes, da en kynisk Hodgson og et godtgående West Bromwich på hjemmebane har vist at de tar poeng fra hvem som helst. Chelsea er favoritter med 53 prosent på folkerekka. Vi hadde forventet at norske tippere hadde enda større tro på bortelaget, noe det fortsatt kan vise seg at de har, nærmere kampstart. Vi ser enkelte svakheter hos bortelaget, men de er skadefrie og har imponerende statistikk mot West Brom, og vi ender på UB i kamp 3.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Everton - Blackburn
Everton er litt uventet i god form og har 3-2-0 på sine fem siste. Uventet fordi mange av lagets mest kjente profiler er ute med skader. Men av en eller annen grunn går det bedre uten dem, og Everton er oppe på en 7. plass. De har 6-7-3 på hjemmebane totalt, og kanskje ligger det noe motivasjon i å hente inn byrivalen Liverpool som er fire poeng foran.

Mikel Arteta (hamstring), Jose Baxter (hamstring), Louis Saha (ankel) og Marouane Fellaini (ankel) er uaktuelle. Seamus Coleman (ankel), Tim Cahill (fot) og Jack Rodwell (ankel) er igjen usikre.

Blackburn ligger to poeng over nedrykk og har 3-2-11 på bortebane totalt. Formen er laber, med 0-4-4 på de åtte siste i ligaen. De klarte dog å forsvare seg til 0-0 borte mot Arsenal forrige gang de var på reise, det hadde vi aldri trodd og der bommet vi, men resultatet sier kanskje mest om Arsenal. Vi har vært inne på hvor lite nye eiere og ny manager har tilført Blackburn, og skal ikke gjenta oss selv utover at dette laget står i akutt fare for å rykke ned. Viktige Nelsen er ute resten av sesongen, og forsvaret er svekket.

Steven Nzonzi soner karantene. Vince Grella (akilles), Ryan Nelsen (kne) og Keith Andrews (lyske) mister kampen, mens David Hoilett (hamstring) er usikker.

Blackburn vil trolig gå defensivt ut og kjempe for at hvertfall det ene poenget skal bli med hjem. For noen måneder siden hadde vi sett på dette som en opplagt U, men med bedring hos Everton og Nelsen ute i Rovers-forsvaret, heller vi mot hjemmeseieren. Det står 2-1-2 på de fem siste innbyrdes på dagens bane. HU i kamp 4 da.

West Ham - Aston Villa
West Ham så ut til å ha lagt inn en fin sluttspurt for å berge plassen, men nå har de bare 0-1-3 på sine fire siste. Det så lovende ut mot Manchester United der man ledet 2-0 til pause, men en kollaps i 2. omgang førte til 2-4 tap. Man fulgte opp med et svakt 0-3 tap borte mot Bolton, med toppet lag. Man er på nedrykksplass men har alle muligheter da det er kort vei opp. Men formen per i dag indikerer dessverre nedrykk.

Junior Stanislas og Peter Kurucz (kne) er ute. Collison (kne) rekker heller trolig ikke kampen. Kieron Dyer er tilbake etter låneoppholdet i Ipswich.

Aston Villa har en sterk spillerstall, men dette gir ikke utslag i sterke resultater. Man er habile på hjemmebane, mens 2-5-9 i bortekampene er svakt. Med 5 poeng ned til streken er man ikke helt trygge på å berge plassen. Manager Houllier har ikke lykkes med dette laget, som var ventet på øvre halvdel rett bak de aller beste. Nå må man bare fokusere på å unngå nedrykk og så starte med blanke ark neste sesong. Det er ingen skader i laget.

Det står 2-5-1 fordel West Ham på Upton park på 2000-tallet. Nettopp uavgjort virker sannsynlig i dag også, da ingen av lagene briljerer for tiden og begge er redde for tap her. Hjemmelaget kan strengt tatt ikke være fornøyd med ett poeng, men det er trolig bortelaget. Ren U er alltid sjansepreget men virker ikke så dumt her. U i kamp 5.

Birmingham - Sunderland
Birmingham er så vidt over nedrykksstreken, men må virkelig kjempe for å beholde plassen. De har 5-7-4 på hjemmebane totalt. De tok ett viktig poeng i Blackburn forrige helg, der de viste god figthing spirit. Formen er middels, 1-2-2 på de fem siste, dog ble det 2-1 i forrige hjemmekamp, mot Bolton. De er avhengige av å holde seg rimelig skadefrie hvis dette skal gå, men i dag er det et par usikre brikker.

Martin Jiranek (tå), Obafemi Martins (lyske), James McFadden (kne), Scott Dann (hamstring) og Enric Valles (ankel) er uaktuelle. David Bentley (lår), Jean Beausejour (hamstring) og Nikola Zigic er usikre. Roger Johnson blir trolig klar til tross for at han pådro seg hjernerystelse forrige helg.

Sunderland har kapitulert og har bare 0-1-7 på sine åtte siste. Taper de i dag også står de midt i nedrykkssumpen. De har sluppet inn 10 mål på de tre siste kampene og lite fungerer.

Frazier Campbell (kne), Titus Bramble (kne), David Meyler (kne) og John Mensah (lyske) er ute. Sulley Muntari (legg ) og Kieran Richardson (ankel) er usikre.

Birmingham blir våre favoritter her, spesielt hvis de klarer å stable Zigic på bena. De innså alvoret hjemme mot Bolton sist og vant, men da hadde de skadefritt lag. Litt verre i dag, men Sunderland er helt ute av det. Det står 2-3-0 fordel Birmingham i de fem siste på St Andrews, og det blir enten H eller U denne gangen også. Vi heller mot hjemmeseieren og går for en litt dristig ren H i kamp 6.

Blackpool - Wigan
Blackpool har 2-2-12 på kamper spilt i 2011 og er ligaens svakeste hjemmelag. Baklengsmålene renner inn. De har stadig tre lag bak seg på tabellen, men kun poenget skiller. Dagens kamp er en must-win dersom det skal bli Premier League til høsten også.

David Carney (skulder), Chris Basham (beinbrudd) og David Vaughan (hofte) er ute.

Wigan ligger sist og har 2-6-7 på bortebane totalt. Hvor dårlig er det? Bedre enn for eksempel Fulham, Aston Villa og Bolton, og det sier noe om hvor tett det er på nedre halvdel i Premier League denne gangen. 2-6-7 er også tallene for Wigans kamper i 2011, og mens dagens motstander ofte taper stort, spiller Wigan mer uavgjort eller taper knepent.

I dag er det ingen skader, men Maynor Figueroa er suspendert.

Innbyrdes oppgjør:

14.08.2010 Wigan - Blackpool 0 - 4
26.08.2009 Blackpool - Wigan 4 - 1

Folkerekka viser tegnfordelingen 48-26-26, og her frister det veldig å gå for outsideren, når Wigan oppnår bedre resultater og har et tettere forsvar enn Blackpool. Noe stort bortelag er de ikke og innbyrdes historikk sier jo sitt, men dette mener vi er åpent og vi går for UB i kamp 7, i håp om litt premier hvis alt annet også klaffer.

Cardiff - Portsmouth
Etter en mars måned uten seier er Cardiff tilbake med 4-1 over Derby, 3-1 over Doncaster og 2-0 over Sheffield United hittil i april. Man er tilbake på 2. plassen bak QPR, man var det hvertfall før Norwich vant sin fredagskamp mot Forest i det dette skrives, men man tar da tilbake 2. plassen med seier i dag. 11-6-3 er fin hjemmestatistikk i Cardiff.

McPhail (m) og Naylor (f) er trolig ute med skader. Michael Chopra (a) er ennå ikke 100 prosent og står trolig over igjen, mens Bellamy (a) og Bothroyd (a) trolig spiller. McNaughton (f) skal også være bra etter en liten skade. Hudson (f) og Marshall (k) er langtidsfravær.

Portsmouth har tidvis hanglet litt og slitt med økonomi også denne sesongen, men ikke verre enn at de hevder seg på dette nivået og ligger på en 14. plass med 7-2-11 på bortebane totalt. Nedrykk eller opprykk blir det ikke snakk om. Etter en sterk periode i februar og mars har man falt litt av den siste tiden, og formen sier 0-1-2 i april. Forrige bortekamp ga tap 0-2 mot et godtgående Reading.

Manager Steve Cotterill har sagt ganske ofte denne sesongen at man er nødt til å ta det man har og gjøre det beste ut av det, og det har han nå gjort, og resultatet er at Portsmouth ser ut til å berge plassen i The Championship med god margin. De er et lag som helt sikkert kommer sterkere tilbake, men denne sesongen trengte man trolig til å roe ned en turbulent økonomi og sparkle litt på en grunnmur som var ganske full av sprekker etter hvert. Noen kanonavslutning på sesongen for Portsmouth er vanskelig å se for seg, de er på mange måter i havn allerede.

Mullins (m) er suspendert og for første gang ute av startoppstillingen denne sesongen. Kapteinen Lawrence er tilbake fra skade og kan ta Mullins plass.

Portsmouth har overrasket mange ganger denne sesongen. I dag tror vi de taper igjen. De har ikke formen på plass og heller ikke all verdens motivasjon. Opprykksjagende Cardiff skal kunne ta en kontrollert seier på Cardiff City Stadium. H i kamp 8.

Burnley - Swansea
Det er stusselig form på Burnley nå når det gjelder som mest. Litt skader i laget og muligens litt blåmandag for manager Eddie Howe etter at han ble hentet fra suksessen Bournemouth kan være årsaken, tror vi. Nå scorer ikke Burnley en gang mål i kampene de taper, og de har 0-1-4 på sine fem siste. Forrige hjemmekamp røk man 1-2 for Ipswich. Play-off-toget er i ferd med å forlate stasjonen og vi må sette et spørsmålstegn ved motivasjonen i de gjenstående kampene. 10-4-5 på hjemmebane er ok, men man har ikke vunnetpå Turf Moor på de tre siste forsøkene.

I dag starter Bartley (m) en tre kampers suspensjon. Man håper at Rodriguez (a) skal være tilbake fra skade, men det er ikke sikkert. Austin (a), Paterson (a) og McCann (m) er ute med skader.

Swansea har tapt tre bortekamper på rad, mot svak motstand, men play-off ser det ut til å bli, så lenge man fortsetter å ta poeng i hjemmekampene. Men samtidig er man bare to poeng unna direkte opprykk, en plass man hadde lagt beslag på før tapene begynte å komme. 8-2-10 på bortebane er veldig enten-eller. I midtukerunden klarte man bare 1-1 hjemme mot Hull.

Manager Brendan Rodgers har ingen skader i laget, men siden ting likevel ikke fungerer optimalt er det ventet at det blir enkelte endringer.

Innbyrdes oppgjør:

28.08.2010 Swansea - Burnley 1 - 0
10.01.2009 Burnley - Swansea 0 - 2
20.09.2008 Swansea - Burnley 1 - 1

Når vi ser at Swansea har tatt poeng mot Burnley i tre av tre innbyrdes oppgjør i nyere tid, finner vi nesten ikke grunnlag for å satse på hjemmelaget denne gangen. Men det er bekymringsfullt at Swansea har tapt tre bortekamper på rad, for de møter et tradisjonelt sterkt hjemmelag. Skadesituasjonen taler også for borteseieren, men denne kampen er skummel og vi garderer for uavgjorten. UB i kamp 9.

Leeds - Watford
Med 10-6-4 på hjemmebane har Leeds vunnet bare halvparten av hjemmekampene sine. De er et lag som alltid er store favoritter på hjemmebane hos norske tippere, og har vel alt i alt ikke levd opp til tilliten. Målforskjellen er underholdende 44-32 på Elland Road. De innehar den siste play-off plassen, men etter 1-1-3 på de fem siste er lagene bak farlig nær.

Billy Paynter (a) er tilbake fra suspensjon. Men manager Simon Grayson blir muligens nødt til å stille uten Snodgrass (m), Watt (a) og McCartney (f) igjen. Alle tre var ute i 1-2 tapet i Derby på tirsdag, og alle skal testes nærmere kampstart før de eventuelt blir klar, men skal vi prøve å lese litt mellom linjene så tror vi disse tre står over igjen, og det er en klar svekkelse.

Watford spilte 2-2 hjemme mot Norwich i midtuken, men hadde tre strake tap før det. Sjansene for å nå klare play-off er bare teoretiske, så det blir trolig en kjedelig sesongavslutning for Watfords del. Nedrykk styrte man hvertfall klar av med god margin, og 7-5-8 på bortebane er blant de bedre.

Det ser bra ut med troppen. Mariappa (f) er tilbake fra suspensjon og Drinkwater (m), Hodson (f) og Doyley (f) er tilbake fra skader.

Watford har 1-2-2 på sine fem siste på Elland Road, det er ikke så galt. Vi har liten tro på dem i dag, men heller ikke særlig tro på hjemmelaget. Leeds sliter antagelig med noen fravær i dag, men det er ikke avklart i skrivende stund. Hverken 2-2 eller 5-2 vil overraske oss, og vi lander på HU i kamp 10.

Reading - Leicester
Reading er i meget god form og la på til syv strake seire i ligaen med 2-0 i Scunthorpe på tirsdag. De er oppe på en 5. plass, bare tre poeng unna direkte opprykk. Så her bør det bli full fart og man har alt å spille for de gjenværende fem rundene.

Manager Brian McDermott har ingen nye skader i laget og kan stille likt som sist, i tillegg har han fått Pearce (f) og Federici (k) tilbake fra skade. Kun Noel Hunt (a) er på skadelisten nå.

Leicester gjorde en veldig god hjemmekamp mot Burnley sist helg, som de vant 4-0. Men akkurat som manager Sven Göran Eriksson har poengtert, så sliter Leicester med å prestere jevnt over tid, og det ble bare 1-1 hjemme mot ligaens svakeste bortelag, Crystal Palace, på tirsdag. Så da har Leicester 2-2-1 på sin fem siste spilte, ikke godt nok til å klare play-off, foreløpig. De har 6-3-11 på bortebane totalt.

Naughton (f) er tilbake fra sykdom, men får trolig en plass på benken. Det skal ikke være nye skader eller suspensjoner i laget.

Innbyrdes oppgjør:

28.08.2010 Leicester City - Reading 1 - 2
24.03.2010 Leicester City - Reading 1 - 2
26.10.2009 Reading - Leicester City 0 - 1

Med to sterke hjemmelag i aksjon er det bemerkelsesverdig at de tre siste innbyrdes har endt med borteseire. I dag tror vi klart mest på hjemmelaget, som er i kjempeform og spiller for opprykk. Det gjør bortelaget også, men de viser ikke samme evne som Reading til å avgjøre de jevne kampene. H i kamp 11.

Coventry - Millwall
Coventry viser tegn til form igjen, selv om de ikke har all verdens å spille for. De har 8-3-9 på hjemmebane og kan ikke rykke hverken opp eller ned. De har 2-0 over Watford, 2-2 mot Derby og 3-0 over Portsmouth hittil i april.

McSheffrey (a) skal testes næremere kampstart etter en småskade mot Portsmouth. Blir han klar kan vi få se samme lag som på tirsdag. Kapteinen Carsley, Wood (f), Turner (f) og McPake (f) er fortsatt ute.

Milwall er i siget med 4-2-0 på sine seks siste, og play-off er bare tre poeng unna. Sjansen for å klare en plass blant de seks beste må ligge i at Leeds skuffer i innspurten (høres det ikke kjent ut?) og at Millwall fortsetter å ta poeng i de fem avsluttende rundene. 5-7-8 på bortebane er ikke veldig sterkt, men man har tross alt vunnet både i Hull og Burnley i de to siste spilte.

Toppscorer Morison (a) starter en tre kampers karantene i dag mens Lisbie (a) er ute for resten av sesongen med en ankelskade. Det må passe aldeles elendig å miste sine to mest offensive spillere på nåværende tidspunkt. Det blir endringer på topp i dag, og erstatterne er ikke på langt nær like målfarlige som Morison og Lisbie, så her må enten noen unge talenter dukke opp og ha dagen eller midtbanen må ta ansvar for scoringene. Man har fortsatt Liam Trotter på plass.

Det står 7-2-3 fordel Millwall på innbyrdes oppgjør på 2000-tallet, men de har ikke vunnet på dagens bane siden 2004. Denne kampen er en kandidat til å ende 0-0, og vi ender med å la uavgjorten stå alene på 96-rekkeren, mens vi helgarderer på det store systemet. U i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 16.04.2011 15:55
1. Start - Viking H U B
2. Manchester City - Manchester Unit B
3. West Bromwich - Chelsea U B
4. Everton - Blackburn H U
5. West Ham - Aston Villa U
6. Birmingham - Sunderland H
7. Blackpool - Wigan U B
8. Cardiff - Portsmouth H
9. Burnley - Swansea U B
10. Leeds - Watford H U
11. Reading - Leicester H
12. Coventry - Millwall U

-

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 16.04.2011 15:55
1. Start - Viking H U B
2. Manchester City - Manchester Unit B
3. West Bromwich - Chelsea U B
4. Everton - Blackburn H U
5. West Ham - Aston Villa H U B
6. Birmingham - Sunderland H
7. Blackpool - Wigan U B
8. Cardiff - Portsmouth H
9. Burnley - Swansea U B
10. Leeds - Watford H
11. Reading - Leicester H
12. Coventry - Millwall H U B

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med

Kommentarer til denne saken