(SIDE2): Maud Angelica Behn (5) og Leah Isadora Behn (3) fikk i dag en ny søster. Og kong Harald og dronning Sonja har fått sitt femte barnebarn.

«Deres Majesteter Kongen og Dronningen har gleden av å meddele at Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn i dag, 29. september 2008, klokken 12:53 fikk en datter. Fødselen fant sted i parets hjem i Lommedalen utenfor Oslo, ved hjemmefødsel som forløp normalt. Alt befinner seg vel med mor og barn. Den nyfødte veide 3700 gram og er 53 cm lang. Hans Majestet Kongen har meddelt Stortingets President at barnets navn er Emma Tallulah Behn», melder kongehuset.no.

Kongeparet uttrykker glede over å ha fått sitt femte barnebarn, står det videre.

- Vi er så glade
- Prinsesse Martha og Ari har fått en datter. Fødselen gikk fint og den fant sted hjemme i Lommedalen, bekrefter kommunikasjonsrådgiver ved Slottet Sven Gj. Gjeruldsen til Side2.

Også Ari Behns foreldre er lykkelige over familieforøkelsen.

- Jeg syns det er flott og hyggelig og vi er veldig glade og takknemlige for at alt gikk så bra. Jeg har akkurat snakket med Ari og han er stolt og lykkelig. De andre barna er også utrolig glade for å ha fått en søster, Marianne Solberg Behn til Side2 kort tid etter fødselen.

Stoltenberg gratulerer
Statsminister Jens Stoltenberg er rask med å komme med sin gratulasjon til foreldrene:

- På vegne av regjeringen har jeg den store glede å gratulere prinsesse Märtha Louise og Ari Behn med en datter. Vi gratulerer kong Harald og dronning Sonja med et nytt barnebarn, og sender våre varmeste hilsener til foreldre og barn, skriver han i en pressemelding.

Side2 kommer tilbake med mer.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Herlig med barn
Den 13. mars i år meldte kongehuset.no at Märtha Louise (37) var gravid.

- Prinsessen har termin medio oktober i år. Den vordende mor er i fin form og det forventes et normalt svangerskap, het det i kunngjøringen fra Slottet.

Moren til Ari Behn, Marianne Solberg Behn, uttalte da til Side2 at hun gleder seg veldig til å bli bestemor igjen.

- Det er veldig artig, og herlig med barn - de har hver sine personligheter og utfyller hverandre, sa hun.

LES OM NYHETEN:

Lykkelige:Märtha gravid - igjen
Marianne Solberg Behn: - Herlig med barn
Om navnvalget:- Det blir et kreativt navn
Spåmannen:- Ari får en gutt

Arverekken
Märtha Louise og Ari Behns barn kommer sist i arverekken. Det er kronprins Haakon som er først i arverekken til den norske tronen. Kronprinsen og kronprinsesse Mette-Marits datter, prinsesse Ingrid Alexandra (4), er nummer to i arverekken til den norske tronen etter sin far.

Kvinner og menn er siden 1990 likestilte som arverettigede, men med unntak for dem som er født før 1990. Derfor står kronprinsen før sin eldre søster prinsesse Märtha Louise i arvefølgen. Hun ble altså arveberettiget først i 1990.

Arvefølgen:
1. Kronprins Haakon
2. Prinsesse Ingrid Alexandra (4)
3. Prins Sverre Magnus (2)
4. Prinsesse Märtha Louise
5. Maud Angelica Behn (5)
6. Leah Isadora Behn (3)
7. Emma Tallulah Behn

Gratuler prinsesse Märtha Louise og Ari Behn her.

HTML EMBED

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!