Gå til sidens hovedinnhold

- Märtha har rett!

Spesialrådgiver Olav Magnussen i NHO sier at Märtha har rett i at det er likelønn i Norge.

- Hvis hun med det hun sier mener at bedriftene betaler kvinner og menn likt for å utføre de samme jobbene, så er det likelønn i Norge i dag. Men hvis man tar en tilfeldig yrkesgruppe i offentlig sektor og sammenligner den med en tilfeldig valgt yrkesgruppe i privat sektor, så har vi kanskje ikke likelønn, sier Olav Magnussen, som er spesialrådgiver i Næringslivets Hovedorganisasjon.

Les også: Märthas vaktbikkje er healer

Prinsesse Märtha Louises uttalelse til Aftonbladet om at det er likelønn i Norge, har fått norske feminister til å se rødt.

- Om bruttoforskjellen i lønn mellom kjønnene brukes som utgangspunkt for denne debatten, så bærer det galt av sted, sier Magnussen.

Magnussen sitter i referansegruppen til Likelønnskommisjonen og ser frem til at resultatet av kommisjonens arbeid legges frem om et halvår.

- I kommisjonen er det forskere som ser på problematikken og de vil nok se dette på en annen måte enn det feminister gjør. De vil gjøre faglige vurderinger - ikke politiske, sier Magnussen.

Magnussen får støtte fra professor Geir Høgsnes ved Universitet i Oslo taler.

- Om vi ser på kvinner og menn som har samme stilling i samme firma, så har prinsesse Märtha helt rett. Det er svært små forskjeller mellom kjønnene, sier Høgsnes til Dagbladet.no.

192597

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis