LARVIK –
BUDUCNOST 25 – 20:

LARVIK (Nettavisen): Larvik gjorde jobben hjemme mot Buducnost fra Montenegro i den første av to semifinaler i Mesterligaen lørdag, og dermed lever håpet om en plass i finalen i beste velgående.

Vestfold-klubben har vært i semifinalen av den gjeveste europacupen tre ganger tidligere, men aldri lyktes. Den eneste spilleren i troppen som har vært med å vinne turneringen, er Cecilie Leganger.

- Må bare drite i det
Etter en meget tøff batalje hjemme i Arena Larvik har det norske laget nå fem mål og gå på før returkampen i Montenegro. Bortebane i Øst-Europa er imidlertid langt fra noen dans på roser.

Vi har mange ganger tidligere sett at dommerne dømmer i overkant mye i vertenes favør når det koker som verst ute på banen og på tribunen. Gro Hammerseng forventer at det blir slik, også nå.

- Vi forventer at det blir en lik kamp i returen, men de vil nok få lov til mer, sier hun til Nettavisen.

- Men vi må bare drite i det. For det er ikke noe vi får gjort med dette uansett, fortsetter hun.

Det ble en rekke tøffe dueller for Hammerseng og lagvenninnene i lørdagens oppgjør, og spesielt etter at det norske storlaget koblet et grep om kampen, ble gjestene hakket mer ufine i spillet.

Blant annet fikk Tine Stange seg en skikkelig trøkk i trynet midtveis i andre omgang, og mot slutten av oppgjøret røk en Buducnost-spiller ut med rødt kort etter en takling.

Framover på banen ble også toppscorer Heidi Løke pakket meget godt inn av gjestene fra Montenegro, og den tøffe strekspilleren mått tåle mye juling i løpet av kampen.

- De blir irriterte
Hammerseng tror det å få motstanderen ut av fatningen, og være tøffe tilbake, kan være en fordel for Larvik i returoppgjøret.

- Vi visste på forhånd at de blir irriterte og mister litt konsentrasjon når det går dem imot, sier hun.

- De spiller fysisk tøft, men det tror jeg også vi kan gjøre, sier den norske landslagskapteinen.

- Så dere vil legge opp til tøft spill i Montenegro?

- Først og fremst må vi spille godt nok. Det vi vet om den kampen er at det blir utrolig stemning., og at det vil bli en åpen kamp. Men når de legger opp til å spille tøft, så er det jo sånn det blir, sier hun.

- Glad for fem
Foran 2169 tilskuere i Arena Larvik var det også Hammerseng som virkelig sto fram som banens gigant lørdag kveld.

Totalt banket Gjøvik-jenta inn seks mål, og kjempet både med nebb og klør ute på parketten.

Veteranen, som fyller 31 år søndag, har troen på at fem mål skal være nok til å holde unna.

- Jeg er glad for at vi vinner og glad for at vi vinner med fem mål, sier Hammerseng.

- Vi møter tross alt et utrolig godt lag, som er blant de aller beste i denne turneringen. Men vi viser at vi kan matche det nivået ute på banen, samtidig som Cecilie står bra i målet, sier Larvik-spilleren.

Nå ser bakspilleren fram til å feire bursdag.

- Jeg har ikke lagt noen store planer for bursdagsfeiringen, sier hun.

- Men det blir vel å tilbringe tid med dem som står meg nær, avslutter 31-åringen.

HTML EMBED