Gå til sidens hovedinnhold

Må betale 7,5 mill. i sex-erstatning

Psykologen er i Høyesterett dømt til å betale 7,5 millioner kroner i erstatning til tre pasienter han misbrukte under terapi.

Overgrepene startet i 1988 og sluttet ikke før ti år senere.

De tre tidligere pasientene er i dag 39, 50 og 51 år gamle. Det yngste av ofrene er tilkjent 3,5 millioner i erstatning, 50-åringen får 2,9 millioner kroner, mens den eldste mannen er tilkjent 1,1 million i erstatning.

Pengene er erstatning for skade, for tapt inntekt og for å dekke den langvarige behandlingen av pasientene etter overgrepene, skriver Aftenposten.

Den nå 75 år gamle psykologen forledet pasientene til å tro at plagene de hadde, skyldtes at deres far, som nå var død, hadde misbrukt dem seksuelt som barn. Som behandling måtte de gjenta de samme handlingene som var skjedd i barndommen med psykologen som overgriperen.

Psykologen ble i 1980 fradømt retten til å praktisere som psykolog i to år etter å ha misbrukt en pasient. I 1988 ble han fradømt retten til å praktisere som psykolog for all fremtid etter å ha misbrukt en pasient nok en gang. Han fortsatte likevel med å behandle et lite antall pasienter.

(NTB)

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft