Gå til sidens hovedinnhold

Må fjerne draktreklame

Bruker reklame betalt av utenlandske spillselskaper.

Manglerud Star har ertet på seg Norges Fotballforbund ved å bruke draktreklame som bryter med avtalene forbundet har med Norsk Tipping.

Klubben reklamerer for nettstedet ansvarligspill.org på spillertrøyene. Nettstedet representer spillgigantene Expect, Ladbrokes, Unibet og Betsson.

Lotteritilsynet har nå gitt klubben en first til 3. juni til å «stanse all bruk av drakter med reklame for www.ansvarligspill.org samt annen markedsføring av nettstedet», skriver Aftenposten tirsdag.

- Manglerud Star har høstet millioner av kroner på spillemidler. I beste fall er dette en type dobbeltmoral som ikke holder vann. Illojalt så det holder mot norsk idrett, freser NFFs generalsekretær Karen Espelund til Aftenposten.

Siden 2000 skal klubben ha mottatt sju millioner til sine fotballanlegg av Norsk Tipping. I tillegg innkasserer klubben altså rundt 320.000 kroner for den ulovlige spillreklamen. Klubben mener likevel at de er helt avhengig av reklameinntektene for å overleve økonomisk.

- Jo, og da sier jeg at vi ikke er mot Norsk Tipping. Men vi har null kroner til drift, det koster oss millioner i året, og det hjelper ikke å ha fine anlegg når vi ikke har råd til å drifte dem, sier Manglerud Star-leder Tom Arne Nyborg.

Manglerud Stars herrelag vil spille med den omstridte draktreklamen i kampen mot Stabæk i cupen onsdag.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!
Fotballgal? Prøv dette spillet!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken