Gå til sidens hovedinnhold

- Må ikke ta saken i egne hender

Martines far og Kjell Magne Bondevik skal drøfte Martine-saken med britiske myndigheter.

Torsdag skal Odd Petter Magnussen, far til avdøde Martine Vik Magnussen, og tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik drøfte den såkalte Martine-saken med den britiske viseutenriksministeren Alistar Burt.

- Det fortvilende med denne saken, er at til tross for involvering fra flere lands regjeringer, og med møter på høyt nivå og andre initiativer som er tatt, så ser man faktisk ikke bevegelse i saken, sier Magnussen til Nettavisen.

- Haster med en løsning
USA, Storbritannia og Norge er involvert i arbeidet med å forsøke å få utlevert den drapssiktede Farouk Abdulhak (23) fra Jemen til Storbritannia. Men tre år etter drapet er den jemenittiske rikmannssønnen fortsatt på frifot.

- Det haster egentlig med å finne en løsning også av andre grunner enn kun rettferdighet for Martine. Og det er at jeg håper at den frustrasjon man ser komme til uttrykk i det internasjonale samfunn rundt manglende fremgang i denne saken, ikke fører til at enkeltmennesker eller grupperinger tar saken i sine egne hender, sier Magnussen.

- Det vil kun gi negative følger med tanke på presidens i det internasjonale samfunn i andre sammenhenger. Den beste måten å ære Martine på, er at det kommer noe godt ut av denne saken, understreker Magnussen.

Videre påpeker Magnussen at han er svært tilfreds med at tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik har engasjert seg personlig i saken.

Uprøvde alternativer
Bondevik sier at målet med møtet er å utforske om det finnes uprøvde alternativer.

- Familien har spurt om jeg kan bistå dem i dette møtet med britiske myndigheter, noe jeg har sagt ja til. Vi vil ta initiativ til å diskutere om det er flere og uprøvde alternativer for å finne en rettferdig løsning på Martine-saken i samarbeid med britiske myndigheter. Det er også naturlig å diskutere de prinsipielle sidene ved at det er mulig å unnslippe straffeforfølgelse ved å rømme til land som ikke har utleveringsavtaler med landet der ugjerningen er begått, opplyser Kjell Magne Bondevik til Nettavisen.

Martine Vik Magnussen (23) ble drept i en London-leilighet i mars 2008. Drapsmistenkte Farouk Abdulhak (23) flyktet til hjemlandet Jemen hvor han trolig holdes i skjul av sin styrtrike far.

Verken Norge eller Storbritannia har utleveringsavtale med Jemen, og dermed er den drapsmistenkte fortsatt på frifot.

Kommentarer til denne saken