Gå til sidens hovedinnhold

- Må redde juleferien

Nå får samferdselsministeren klar beskjed om at hun må ta ansvaret for at folk kommer seg hjem med fly til jul.

- Jeg forventer at Avinor rydder opp og at juletrafikken går som normalt. Hvis ikke må samferdselsministeren ta de nødvendige grep som i selskapets generalforsamling, krever Venstres samferdselspolitiske talskvinne på Stortinget, Borghild Tenden (V).

Tenden, som er nestleder i transport og kommunikasjonskomiteen, mener situasjonen i Avinor med syke flygeledere og oppsigelser er uholdbar. Hun krever rask handling fra samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp).

- Jeg er lei av at hun skylder på den forrige regjeringen. Hun må ta grep og ansvar, og ikke bare skylde på andre. Hun må eventuelt sparke styret hvis det er der hun mener problemene ligger, sier Tenden.

Hun mener det er sterkt beklagelig hvis det er riktig at manglende samarbeidsvilje fra flygelederne presset Per Christian Haraldsen til å gå av som sjef for flygelederne på Røyken, bare tre uker etter at han ble ansatt.

- Jeg synes situasjonen er trist og dramatisk. Jeg mener samferdselsministeren må på banen og gripe inn, sier Venstre-politikeren.

Taus
Samferdselsministeren ønsker ikke å kommentere verken trafikkforviklinger eller oppsigelsen til Haraldsen nå.

- Hun har gitt styret i Avinor i oppdrag å redegjøre for de tiltak og grep som er satt inn for å sikre regulariteten. Dette vil styrelederen orientere samferdselsministeren om etter styremøtet onsdag, opplyser informasjonssjef Ivar Torvik i Samferdselsdepartementet til TV 2 Nettavisen.

Problemene med forsinkelser og avlysninger av flyavganger har den siste tiden vært så omfattende at administrerende direktør Randi R.S. Flesland har funnet det nødvendig å holde pressekonferanser opptil flere ganger i uken.

-Underlig
Tenden stiller seg undrende til at flygelederne ser ut til å sykemelde seg på tidspunkt der trafikken topper seg.

- Vi kan alle gjøre våre tanker om det. Hvis det er sånn at man kan bruke en monopolsituasjon til å trenere, så blir det et underlig samfunn. Ett alternativ er å oppheve monopolet, men det er vel ikke nærliggende for den sittende regjeringen, sier hun.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken