Gå til sidens hovedinnhold

Må selge stjernene

Den økonomiske situasjonen gjør at Lyn må selge én eller flere av stjernespillerne i sommer.

Lyn har vært en av Tippeligaens beste klubber til å utvikle egne talenter eller hente inn spillere som utvikler seg raskt.

Tidligere har John Obi Mikel (Chelsea), Chinedu Ogbuke (Hoffenheim), Odion Ighalo (Udinese), Tomasz Sokolowski (Viking), Ali-Al Habsi (Bolton) og Emil Hallfredsson (Reggina) blitt hentet fra mindre klubber eller juniorlaget - og solgt videre dyrt til større klubber.

Nå må Lyn selge igjen, for å redde klubben fra konkurs.

Og først i rekka kan Diego Guastavino stå.

Flere følges
- Klubben trenger penger og det er lagt inn i budsjettet at vi må selge spillere når overgangsvinduet åpner i sommer, sier Lyn-trener Kent Bergersen til Nettavisen.

Den siste tiden har flere klubber fulgt Guastavino, som scoret et praktfullt 1-0-mål mot Frigg i cupen søndag. Men også Kim Holmen, Magne Simonsen, Paul Obiefule og Indridi Sigurdsson er attraktive spillere som Lyn kan cashe inn på. Bergersen sier at klubben ennå ikke har fått henvendelser på noen av spillerne.

- Må gjøres
- Det er ikke hyggelig for en trener å vite at vi må selge spillere, men sånn er situasjonen. Det må gjøres for at klubben skal overleve, sier han.

- Blir Diego den første som selges?

- Det er naturlig at han settes i sammenheng med andre klubber, men hvem som selges er helt åpent, sier Bergersen.

Tidligere i år var Kim Holmen nær en overgang til Stabæk, mens Vålerenga har prøvd seg på Indridi Sigurdsson.

Kommentarer til denne saken