Gå til sidens hovedinnhold

Må sitte på hotellrommet og vente

Norske Katrine Glenna (24) sitter på et hotellrom i Cancun og venter på orkanen.

Mens titusenvis av turister er evakuert fra Mexicos turistkyst, sitter norske Katrine Glenna (24) fra Skien og sju andre nordmenn på et hotellrom på hotellet Riu Cancun og venter på orkanen, som er spådd å nå land tirsdag morgen.

Oppgradert
Natt til mandag ble orkanen oppgradert til klasse fem. Det vil si at vindens hastighet har passert 245 kilometer i timen. Dermed er Dean i samme klasse som orkanen Katrina, som la New Orleans under vann i 2005.

187355

- Vi har fått beskjed om å holde oss på hotellrommet fra klokka seks tirsdag morgen og bruke møbler og madrasser for å skalke vindu. Hotellet ligger på stranda, så det blir noen spennende timer, sier Glenna til Nettavisen på telefon fra hotellet ved 16.30-tiden lokal tid.

Åtte nordmenn på hotellet
Glenna er i Mexico sammen med venninnen Marianne Bøe (28), også hun fra Skien. De reiser med selskapet Apollo. De to venninnene hadde planlagt 14 late dager på det som kalles Mexicos riviera. Men da de ankom lørdag var orkanen Dean allerede i nyhetsbildet og bar varsel om helt spesielle ferieopplevelser.

- Engelskmenn og amerikanere evakuert
Katrine Glenna forteller at mens engelske og amerikanske turister alle synes å være evakuert, har det overhodet ikke vært noe snakk om evakuering av Apollos gjester.

- Det har i det hele tatt vært dårlig med informasjon fra hotellet og reiseselskapet. Når vi spør, får vi unnvikende svar. Vi skulle gjerne ha kommet oss unna, men det har vi ingen mulighet til, sier Glenna.

Hun og venninnen har vært i kontakt med UD og den norske ambassaden i Mexico. Der har de fått beskjed om at det beste de kan gjøre er å stole på hotellet og reiseselskapets vurderinger.

Flyttet ned 11 etasjer
De to norske venninnene hadde opprinnelig rom i 13. etasje på det store hotellet. Nå er de flyttet ned til et rom i andre etasje.

- Vi har vært ute i dag. Foreløpig er det rolig vær, men vinden tiltar i styrke. Det er ganske dødt og lite folk her nå, forteller Glenna.

Har hamstret vann
Hun forteller at hun og venninnen har hamstret inn vann og er forberedt på at de i verste fall kan bli lenge på hotellrommet.

- Så fort det er mulig vil vi komme oss hjem. Men akkurat nå er ikke det mulig, sier hun.

70.000 turister evakuert
Cancun, som ble herjet av orkanen Wilma i 2005, har organisert evakuering av rundt 70.000 turister og 20.000 innbyggere før Deans ventede landfall, skriver USA Today på nett.

Og mens innbyggerne i Cancun teller ned til Deans ankomst, var noen opptatt med å blogge om sine erfaringer:

- Hjemmet mitt og familien min er klare for monsteret. Nå når vi har gjort unna forberedelsene, kan vi gjøre vanlige ting som å spise, dusje, fore kjæledyrene og hvile, skriver RiverGirl på bloggen Hurricane Cancun .

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken