Gå til sidens hovedinnhold

Må vente på Munch-avgjørelse

Høyesterett har ennå ikke avgjort spørsmålet om hvorvidt forsvarerne i Munch-saken skal få innsyn i hvordan Munch-bildene kom til rette.

Det får Nettavisen opplyst av Høyesterett fredag ettermiddag.

Tirsdag startet ankesaken etter Munch-ranet på Munch-museet i Tøyen i Borgarting lagmannsrett. Fem personer står tiltalt for ulike roller under ranet, en person er tiltalt for heleri av maleriene.

Munch-maleriene «Skrik» og «Madonna» ble stjålet 22. august 2004. Etter over to år borte kom de til rette i august i fjor. Politiet la deretter lokk på hvordan maleriene kom til rette.

Advokat Morten Furuholmen og advokat Sverre Næss, samt to av de øvrige tiltaltes forsvarere, har siden Munch-bildene kom til rette bedt om å få innsyn i dokumentene som omhandler tilbakeleveringen av bildene.

Etter to runder i retten er det nå Høyesterett som har siste ord i saken. Det var ventet at kjennelsen skulle komme i løpet av denne uka.

Aktor i Munch-saken Elisabeth J. Ramstad, har tidligere uttalt at påtalemyndigheten kunne komme til å trekke Munch-saken og la de tiltalte gå fri dersom det blir gitt medhold i at forsvarerne skulle få innsyn.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua