Gå til sidens hovedinnhold

Maddie-fond går til å betjene huslån

Kate og Gerry McCann bruker deler av Madeleine-fondet til å betjene huslånet.

Madeleine-fondet ble opprettet med hensikt å kaste lys over fireåringens forsvinning, og mer enn én million pund er samlet inn siden mai – noe som utgjør elleve millioner norske kroner.

Ulønnet permisjon
Mandag ble det kjent at ekteparet har brukt fondet til å nedbetale huslånet. Både Kate og Gerry McCann, som begge er leger av yrke, har vært i ulønnet permisjon siden datteren forsvant for et halvt år siden.

Mye tyder på at ekteparet sliter med å betjene lånet på millionvillaen deres i Rothley, melder Daily Mail.

Familiens talsmann Clarence Mitchell bekrefter at deler av Madeleine-donasjonene er blitt brukt på huslånet.

- Fondet eksisterer for å støtte McCann-familien som nå sliter med levekostnadene. Gerry skal tilbake i jobb denne uken, og de håper at de snart slipper å bruke fondet, sier Mitchell.

Har brukt opp en tredjedel
Forrige måned ble ekteparet kritisert i pressen etter at det ble kjent at de hadde brukt opp en tredjedel av fondet for å dekke levekostnader, publisitetskampanjer og lønn til medhjelpere som blant annet familiens talsmann Clarence Mitchell.

Andre utgifter, som for eksempel advokathonorarer, har blitt finansiert av uavhengige kilder.

Det ble mye oppstyr da ekteparet vurderte å bruke deler av fondet til å dekke advokatutgifter etter at de ble formelt mistenkt 7. september. Men per dags dato har de finansiert dette med andre midler.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021