Gå til sidens hovedinnhold

- Maddie sett på mandag

En jente som ligner veldig på forsvunnede Madeleine McCann ble observert i Brussel for fem dager siden.

Den lille jenta ble filmet av overvåkingskamera mens hun var sammen med en nordafrikansk kvinne i en bank i Brussel mandag.

Jenta hadde blondt hår og blå øyne. Hun så ut til å være i 4-årsalderen, og lignet veldig på Madeleine, melder den britiske tabloiden The Sun.

En sikkerhetsvakt i banken, som ligger i Molenbeck-distriktet, ble mistenksom da han så dem og tok kontakt med politiet.

Alvorlig
Belgisk politi har nå studert overvåkingsbildene fra banken, og McCann-foreldrenes private etterforskere skal følge opp sporet.

- Vi har hentet inn filmen til analyse, sier politimann John Berchmans.

Han opplyser at politiet tar dette sporet svært alvorlig.

Flere observasjoner
Som Nettavisen skrev torsdag, er det flere som hevder å ha sett Madeleine McCann i Belgia.

LES OGSÅ: Var Madeleine i Belgia?

Etterforskere sjekker nå ut mer enn 100 tips i Belgia rundt forsvinningen etter at det kom fram informasjon som hevdet at en belgisk pedofiliring hadde bestilt en ung jente like før Madeleine McCann forsvant.

LES OGSÅ: Trodde Maddie ble bestilt av pedofiliring

Ifølge en e-post fra britisk til portugisisk politi skal nemlig en belgisk pedofiliring ha bestilt en ung jente.

I e-posten, som ble sendt 4. mars i år sto det at Madeleine McCann skal ha blitt observert av en person med tilknytning til pedofiliringen, som tok bilde av henne. Bildet ble så sendt til Belgia hvor pedofiliringen besluttet at hun skulle bortføres.

Sjekker troverdige observasjoner
Tre dager etter denne besluttelsen forsvant Madeleine fra familiens ferieleilighet i Praia da Luz i Algarve.

I nabolandet Nederland er det også flere som hevder de har sett henne. 41 år gamle Anna Stams har forklart at hun snakket med en ung jente hun mener var Maddie. Det skjedde i hennes butikk i Amsterdam 6. mai 2007.

Etterforskningen av Madeleine-saken ble formelt avsluttet forrige måned av Portugals riksadvokat og renvasket Kate og Gerry McCann for mistanke i saken. Foreldrene til Madeleine har sagt at deres privatetterforskere vil sjekke ut alle troverdige observasjoner av deres savnede datter.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken