Gå til sidens hovedinnhold

Maddie-spor kan være slettet

Overvåkingsbilder fra en bensinstasjon der Madeleine McCann kan ha blitt sett, er slettet.

Det var den norske kvinnen Mari Olli som hevder hun så den savnede britiske jenta på en bensinstasjon i Marokko 9. mai.

Ifølge britiske ITV viser det seg nå at portugisisk politi trolig aldri vil få svar på om det faktisk var Maddie som ble observert.

Bilder fra overvåkingskameraet på bensinstasjonen Afriquia utenfor Marrakesh er blitt slettet, melder ITV News.

Bensinstasjonen har fått installert døgnkontinuerlig videoovervåking, men bildene som lagres digitalt på en datamaskin, ble slettet før marokkansk politi fikk sett igjennom dem.

Ikke til Marokko
På en pressekonferanse tirsdag benektet politiinspektør Olegário Sousa at portugisisk politi har sendt etterforskere til Marokko for å følge opp sporet.

Portugisisk politi har tidligere uttalt at de mange tipsene hemmer etterforskningen av kidnappingen. Det er utlovet en dusør på 30 millioner kroner for tips som fører til at saken blir oppklart.

Portugisisk politi forsikrer imidlertid om at de tar dette tipset seriøst og at de samarbeider med marokkansk politi.

- Vi ser nærmere på tipset og har ikke forkastet det, sier Sousa til nyhetsbyrået Lusa.

Plakater
Norske Mari Olli sa til britiske Daily Mail at jenta hun så, var ikledd pysjamas og at hun spurte om når hun fikk se moren sin igjen.

- Hun var en søt, blond jente med et pent ansikt. Hun sto sammen med en mann og så trist og litt fortapt ut. Hun så ensom ut, sier Olli til Daily Mail.

Olli er bosatt i Spania og var på ferie i Marokko da hun så jentungen som hun mener er Madeleine McCann.

Hun varslet politiet da hun kom hjem til Spania to dager senere.

Representanter for britiske myndigheter i Marokko vil nå distribuere plakater med Madeleines bilde i området.

- Vi gjør det vi kan fra vår side, sier Mohamed Zkhiri, britisk konsul i Marrakesh. Han er jevnlig i kontakt med marokkansk politi.

Ingen bevis
Fire år gamle Madeleine McCann ble bortført fra ferieleiligheten der hun lå og sov torsdag 3. mai. Maddie og familien tilbrakte ferien i badebyen Praia da Luz på den portugisiske Algarve-kysten da eldstedatteren ble kidnappet.

Politiet har utpekt en britisk 33-åring som mistenkt i saken, men har ikke bevis til å holde ham fengslet. Analyser av klær og andre ting som ble beslaglagt i den mistenktes hus, har heller ikke gitt resultater, men analysene er ikke avsluttet, ifølge AP.

Både hår, fiber og svette-prøver er sendt til analyse.

- Analysene pågår fortsatt. De er ikke avsluttet, og vi kan bare konkludere når vi har resultatene, sier Duarte Nuno Vieira ved det portugisiske rettsmedisinske instituttet, til radiostasjonen TSF.

Reklame

Nå får du Casio-bestselgeren på tilbud