Gå til sidens hovedinnhold

Madeleine knekt av sladder-oppslag

Svenske prinsesse Madeleine føler seg krenket av sommerens oppslag om henne i tysk sladderpresse.

Beskyldninger om at kong Carl Gustaf ikke er Madeleines far og om at hun hadde skylden for båtulykken hvor Madeleines venninne ble drept, er blant oppslagene som har gått sterkt inn på prinsessen.

– Hun kjenner seg jaget, sier det svenske hoffets informasjonssjef Elisabeth Tarras-Wahlberg til avisa Expressen.

Verre og verre

De tyske sladderbladenes overvåkning av den svenske kongefamilien blir stadig mer hensynsløs. Hver uke rapporteres det om nye «skandaler», og verst går det ut over prinsesse Madeleine.

Akkurat nå er de tyske bladene opptatt av etterspillet etter båtulykken i Stockholms skjærgård 31. juli, hvor en 20 år gammel venninne av prinsessen omkom.

Ifølge tyske magasiner var Madeleine med på båten. Nå skal skyldfølelsen ha fått henne til å bryte med sine venner.

– For jævlig

Et annet blad hevder at kong Carl Gustaf ikke er prinsessens far, mens en tredje kobler henne til prins William.

– Det er for jævlig, det finnes ingen som helst sannhet i dette. Artiklene er kokt sammen av usannheter og underskrevet med pseudonymer, sier Elisabeth Tarras-Wahlberg.

Gravid i ett år

Heller ikke det norske kongehuset har sluppet unna skriverier tysk sladderpresse. I over et år mesket bladene seg med historier om Mette-Marits angivelige graviditeter og aborter. Da hun virkelig ble gravid, skrev flere blader at dette skjedde under svært dramatiske forhold.

Bladet Echo der Frau skrev ifølge VG: «Den skrekkelige mistanken - hun er gravid og han har en annen.»

Her henvises det til kilder på Slottet når bladet skriver at Haakon nyter London-sommeren sammen med sin «gode venninne». Samtidig skal gravide Mette-Marit sitte igjen alene og «gråte øyene ut av seg».

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller