Gå til sidens hovedinnhold

Mafia-politi-rettssaken starter

Rettssaken mot to politifolk som er tiltalt for å ha begått mord, kidnapping og utpressing på vegne av mafiaen starter mandag.

To høyt dekorterte detektiver ved New York-politiet står nå tiltalt for å ha levd et dobbeltliv som politi og mafia-ansatte, ifølge nyhetsbyrået Associated Press. De to tiltalte er den 57 år gamle Louis Eppolito og den 64 år gamle Stephen Caracappa.

Eppolito vokste opp i en mafia-familie. Både faren, farfaren og en onkel var en del av den beryktede Gambino-familien. Selv har Eppolito utgitt boken « Mafia Cop: The Story of An Honest Cop Whose Family Was the Mob» og deltatt i en film. Det ser nå ut til at boken har utelatt en del av virkeligheten.

Caracappa tilbrakte på sin side 23 år i NYPD og var med på å etablere politiets hovedsenter for etterforskning av mafiamord i 1992. Det skjedde parallelt med at han sammen med partner Eppolito skal ha utført åtte drap, kidnapping, hvitvasking av penger og en rekke andre forbrytelser for mafiaen.

To av forsvarerne er også ute med egne bøker, og en av dem, Bruce Cutler, har tidligere vært forsvarer for mafia-bossen Joss Gotti. Det skulle med andre ord ikke mangle saftige forklaringer i rettssalen.

- Jeg tror det vil komme noen overraskelser, antyder forsvarer Edward Hayes. - Og jeg har deinititivt et par.

Rettssaken er forventet å tiltrekke seg stor medieoppmerksomhet.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken