Gå til sidens hovedinnhold

Mafiaboss arrestert av «leger»

Italiensk politi kledde seg ut og pågrep den beryktede, men uføre, mafiabossen på operasjonsbordet.

Torsdag kunne italiensk politi fortelle at de hadde tatt seg inn på en privatklinikk og pågrepet den beryktede mafiabossen Fransesco Pelle, melder Reuters.

Linkes til seks drap
Pelle antas å være leder av Pelle-Vottari-klanen i Ndrangheta-mafiaen, som blir linket til drapet av seks menn i Tyskland i august 2007.

Mafiaen holdet til i San Luca i Calabria i Italia, og skal ha blitt landets mektigste kriminelle gruppering. De dominerer trolig Europas ulovlige narkotikahandel.

Ikke gangfør
Arrestasjonen skjedde sent onsdag på en privatklinikk i Pavia, nord i Italia. Den antatte mafiabossen skulle opereres i bena for å forsøke å bli frisk etter et angrep som gjorde at han mistet evnen til å gå.

Politiet kledde seg ut som leger i frykt for at Pelle skulle være bevæpnet og motsette seg arrest. Han viste seg imidlertid å være ubevæpnet.

Mafiabossen er mistenkt for å ha bestilt drapet på en rivaliserende mafialeders kone i julen 2006 for angrepet på ham.

Startet med eggkasting
Bakgrunnen for striden skal være en episode med eggkasting under et karneval i 1991.

Drapet i 2006 skal ifølge politiets teorier ha utløst en blodig eskalering i rivaliseringen mellom de to mafiaklanene, og dette skal ha resultert i drapet på seks italienske menn utenfor et pizzeria i Duisburg, Tyskland i august 2007.

De seks drepte mennene ble linket til Pelle-Vottari-klanen. Om lag 30 personer har blitt arrestert i forbindelse med angrepet.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken