Gå til sidens hovedinnhold

Maiken Caspersen Falla vant Tour de Ski-åpningen

Knuste konkurrentene i finalen.

De norske skijentene har blitt godt vant til jubel i skisporet denne sesongen, og fredagens innledning på Tour de Ski var intet unntak.

I sprintfinalen var det tre norske jenter som ledet an, og aller raskest var Maiken Caspersen Falla. 25-åringen tok sin tredje sprintseier av fire mulige så langt i sesongen, og fikk dermed en eventyrlig start på Tour de Ski.

Bak henne tok svenske Ida Ingemarsdotter andreplassen, mens Ingvild Flugstad Østberg ble nummer tre.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok femteplassen bak amerikanske Sophie Caldwell, mens svenske Stina Nilsson ble nummer seks.

Drar hjem

- Det har blitt tre seiere så langt i sesongen, jeg er så fornøyd. Jeg føler at formen er på plass, sier Caspersen Falla i FIS-intervjuet etter seieren.

Etter seieren drar imidlertid Falla hjem til Norge.

- Kroppen har rett og slett sagt ifra i det siste, og jeg må bare ta konsekvensen av det. Det skal bli fint med 11 dager hjemme i Norge, og så skal jeg følge med resten fra TV-stolen, sier Falla, ifølge NTB.

Kroppen holdt uansett til en ny sprintseier.

- Jeg følte meg bare bedre og bedre utover dagen, konkluderer hun.

Skuffet Heidi Weng

Den norske finaletrioen viste seg tidlig som de sterkeste norske jentene på fredag.

Seks norske jenter tok seg videre fra sprintprologen på Tour de Skis åpningsdag på fredag, men kun tre av dem tok seg videre til semifinalen.

Ingvild Flugstad Østberg, Maiken Caspersen Falla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant alle sine heat og tok seg enkelt videre til semifinalen, mens Heidi Weng, Ragnild Haga og Therese Johaug måtte se seg slått i kvartfinalen.

Og Heidi Weng legger ikke skjul på skuffelsen etter å ha blitt slått ut.

- Det var ganske surt. Dritsurt, rett og slett, for å være ærlig. Jeg er litt... ganske... skuffet, sier hun til NRK etter sitt kvartfinaleheat.

Det var i siste sving før oppløpet at det gikk galt for Weng, som ble sperret inne i innersvingen og var sjanseløs i spurten.

- Jeg måtte stoppe helt opp på grunn av svensken. Det var «driten», for det der hadde jeg tatt, sier Weng.

- Formen er bra

Da tok Therese Johaug det langt mer med ro etter sin exit.

- Jeg mister noen bonussekunder. Men når jeg presterer såpass bra i sprint, tyder det på at formen er bra, sier verdenseneren og den store Tour-favoritten til NRK.

I semifinalen ble de tre gjenværende norske jentene plassert i samme heat, og det var Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg som trakk det lengste strået.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen endte på fjerdeplass bak amerikanske Sophie Caldwell, men tok seg videre til finalen som «lucky loser».

Nilsson videre med et nødskrik

Svenske Stina Nilsson, som har vært en av de beste sprinterne så langt i sesongen, tok seg videre fra prologen med et nødskrik, på 30.-plass kun ett hundredels sekund unna å bli slått ut, og i kvartfinalen kom hun seg videre som «lucky loser».

I semifinalen viste imidlertid den svenske jenta hva hun er god for, og tok seg enkelt videre til finalen.

Der gikk det tråere for den svenske jenta, som altså endte aller sist. Med sin femteplass har Astrid Uhrenholdt Jacobsen fått en svært god start på Tour de Ski, men det er altså Maiken Caspersen Falla som kan juble aller mest etter første dag.

Kommentarer til denne saken