Torsdag skal Henrik Bjørnstad (30) spille sin første turnering på golfens øverste nivå på over tre år, når PGA-touren besøker Hawaii. 30-åringen fra Drøbak føler selv at han er svært godt forberedt etter tre år på Nationwide Tour, og mener at han er god nok til å vinne.

Sen start
Nå er trekningen klar, og den gjør i alle fall ikke jobben enklere. Spillerne deles inn i én tidlig pulje og én sen pulje, og Bjørnstad havnet sist i begge puljene.

- Dette er en bane som krever en del, ifølge Henrik. Det kommer mye vind her og det blåser mer utover ettermiddagen. Det er derfor en fordel å bli trukket tidlig, sier sportssjef Frode Scheie til Nettavisen.

Henrik Bjørnstad går ut sist av alle den første dagen, klokken 13.30 lokal tid (02.30 fredag norsk tid), og klokken 09.00 (22.00 norsk tid) den andre dagen. Det er sist av alle i den tidlige puljen.

Bjørnstad skal for øvrig gå sammen med Brendon de Jonge (29) og Nick Mason (27) i sitt PGA-comeback.

Stiller krav
- I fjor gikk cuten på to over par her. Sånn sett er det en tøff bane, som stiller store krav til presisjon. Det er jo noe Henrik i utgangspunktet liker, at det stilles krav til de lange slagene, sier Scheie.

Sportssjefen gleder seg enormt til å følge Norges beste mannlige golfspiller på PGA-touren.

- Dette blir den første PGA-turneringen for mitt vedkommende, og det er interessant og lærerikt å se hvordan spillerne forbereder seg, hvilket apparat som er rundt dem og hva man kan plukke med seg hjem. Alt er jo så mye større på PGA-touren.

Ingen Tiger
Tiger Woods deltar som kjent ikke på Hawaii, men Zach Johnson, Vijay Singh, David Toms, Luke Donald og Ernie Els er blant konkurrentene når Henrik Bjørnstad gjør sitt PGA-comeback.

- Jeg vil tro at Tigers fravær tar mye oppmerksomhet i starten. Jeg har ikke inngående kjennskap til dette, men det snakkes om at han kommer tilbake i mars. Man fikk en effekt av finanskrisen i fjor og sånn sett hjelper ikke dette, men jeg tror helt sikkert at Tiger kommer tilbake igjen. Så spørs det hvilken stand han kommer i, sier Scheie til Nettavisen.