Uten sin skadde kaptein Michael Ballack har Tyskland imponert stort i VM. Lørdag ydmyket de Argentina 4-0 i kvartfinalen med festfotball – med Ballack som tilskuer.

Mot slutten av kampen kom Ballack ned til den tyske benken, og mandag skrev tyske aviser at Ballack i resten av VM skulle ha samme rolle i den tyske VM-troppen som David Beckham hadde i den engelske – som motivator.

Bedre uten Ballack
Men å si at Ballack var ellevill i feiringen av lørdagens seier, vil være en kraftig overdrivelse, og han innrømte da også at det var med blandede følelser han opplevde Tysklands suksess.

Ballack er neppe blitt lystigere til sinns etter at flere eksperter har dratt fram hans fravær som en nøkkel til den tyske suksessen.

- Jeg sier det drastisk: For Tyskland er Ballacks fravær en lykke. Hadde han ikke skadet seg, hadde ikke Bastian Schweinsteiger kunnet framstå som den store spilleren han nå gjør, sa for eksempel legenden Bernd Schuster etter at semifinalebilletten var i boks for tyskerne.

Uttalelser fra vikarkaptein Philipp Lahm må også ha vært tunge å fordøye for Ballack. Lahm mener nemlig at vikarløsningen bør gjøres permanent.

- Selvsagt vil jeg gjerne beholde kapteinsbindet. Jeg trives i rollen. Hvorfor skal jeg gi fra meg bindet frivillig, spør Lahm retorisk, ifølge Bild.de.

Reiste hjem
Hva som var den utløsende årsaken, skal være usagt. Det som er sikkert er at Michael Ballack mandag kveld overraskende reiste hjem fra Sør-Afrika.

Den offisielle årsaken er at Ballack må hjem til sin nye klubb Bayer Leverkusen – for å sikre en optimal opptrening etter skaden. Den tidligere Chelsea-spilleren skal ha hatt en bedre progresjon enn ventet, og vil komme seg i trening.

Tyske medier lar det imidlertid skinne igjennom at de mener maktkampen er den egentlige årsaken. Det ble for vanskelig for Michael Ballack å være den moralske støtten han var ment å skulle være.

I sin avskjedshilsen klarer han da heller ikke la være å understreke at Tyskland foreløpig ikke har gjort det bedre enn i de to foregående verdensmesterskapene – med ham på banen.

- Det er supert at laget, som i 2002 og 2006, er i semifinale. Jeg håper naturligvis at de vinner VM-tittelen, sier Ballack, ifølge Bild.de.

PS. Tyskland møter Spania i sin semifinale onsdag kl. 20.30.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!