Gå til sidens hovedinnhold

Maktkåte Frp-ordførere

Ålesund (TV 2 Nettavisen): Os-ordfører Terje Søviknes vil presse Frp inn i et samarbeid på borgerlig side.

- Vi må bli enda bedre til å vise at vi klarer å styre sammen med de ikke-sosialistiske partiene ute i kommunene og fylkeskommunene, oppfordrer Søviknes.

I sitt innlegg på Frps landsmøte talte han for at et godt borgerlig samarbeid lokalt, legger grunnlaget for et nærmere samarbeid mellom de andre borgerlige partiene og Frp på nasjonalt plan.

- Det vil presse fram et samarbeid. Vi har fornuften, sympatien og folk flest på vår side, sa Søviknes.

FrP fordi folket fortjener det
Ordføreren i Tønsberg, Per Arne Olsen, er også sugen på mer makt, og oppfordret statsminister Kjell Magne Bondevik til å se etter likheter med Frp i stedet for forskjeller.

- Aksepter oss. Aksepter det faktum at vi finnes og våre velgere finnes. Erkjenn vår innflytelse. Ikke fordi vi fortjener det. Ikke fordi dere føler at dere må. Nei. Gjør det fordi det er på høy tid og fordi folket fortjener det, sa Olsen.

En etter en gikk delegatene opp på talerstolen og luftet sin frustrasjon over at Frp ikke får være med i den gode selskap. De fleste fulgte partiformann Carl I. Hagens pålegg om å ikke komme med direkte angrep mot regjeringspartiene, men enkelte klarte ikke å styre seg.

- Jeg er lei av Erna Solberg, som er så mye bedre enn oss, at hun ikke kan sitte ved samme bord som oss og diskutere politikk. Jeg er rett og slett lei av hele Erna Solberg, sa en oppgitt Anders Anundsen, delegat fra Vestfold Frp.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken