Gå til sidens hovedinnhold

Maldinis nest siste finale

Paolo Maldini håper dette blir hans nest siste Mesterliga-finale. Men rekrutteringen har han allerede sørget for.

Milans aldrende, men stadig like elegante midtstopper Paolo Maldini (38) er glad for at Milan aldri har brydd seg om alder når de har plukket ut sin førsteellever.

39 i juni
Før jul ble Alessandro Costacurta tidenes eldste spiller i Mesterligaen, da han i en alder av 40 år og 211 dager møtte AEK Aten. Det gjør Maldini til en unggutt med sine 38 år og 331 dager, men likevel begynner den tidligere venstrebacken å tenke på slutten.

- Neste år er det definitivt over, sier italieneren til UEFAs hjemmeside.

- Jeg håper å spille en finale til etter denne, siden neste sesong blir min siste.

Skal du spille på kampen? Sjekk Nettavisens oddstips.

Hva med en V65-gevinst? Sjekk tipsene og spill på trav i vårt travmagasin.

Maldini - «too good to be true»
Å miste Maldini vil gjøre at livet i Milano definitivt aldri blir det samme. Han er ifølge Paddy Agnew, mannen bak boka «Maldini, too good to be true» nettopp det boka sier – for fantastisk til å være sann.

- Suksessfull, glamorøs og vakker, og meget godt likt i det italienske fotballmiljøet.

- Problemet med Paolo er at han er feilfri. Han er en mønsterproff. Han er en modell med sin profesjonelle og seriøse holdning, på den måten at han ikke lager problemer for sine lagkompiser, treneren, klubben eller seg selv, skriver Agnew.

Maldinis proffe holdninger og vakre utseende har gitt ham gode kontrakter og mye skryt. I tillegg til å være en av Milans best betalte spillere, har han tjent gode penger på egne kleskolleksjoner (det stadig mer populære merket «Sweet Years»), samt å stille opp som modell – blant annet for Hennes & Mauritz, hvor han var i fjor var høstens lekkerbisken.

Rekorder i fleng
I Milan er han selvskreven kaptein, han er den spilleren med flest landskamper for Italia (126), han har passert 100 Mesterliga-kamper – og spiller han onsdag, vil han tangere rekorden til Real Madrid-legenden Fransisco «Paco» Gentos åtte finaler i den edleste av europacupene. Men han hevder at det ikke betyr så mye.

- Helt alvorlig, jeg tenker ikke mye på rekorder. Jeg tenker bare på å vinne så mange trofeer som mulig, og Milan har gitt meg sjansen til å spille så mange finaler i denne cupen. Tro meg, det er ikke lett å komme til Mesterliga-finalen.

Da Paolo spilte sin første finale for Milan mot Steaua Bucuresti i 1989 (4-0 til Milan), kopierte han bedriften til sin far, som var kaptein på Milan-laget som vant serievinnercupen i 1963. Nå venter begge spente på om den neste generasjon Maldini kan kopiere bedriften i løpet av noen år:

Neste generasjon Maldini
Paolos sønn Christian (10) spiller for Milans guttelag, og er den eneste spilleren som kan få lov til å ta over farens fredede trøye, den legendariske treertrøya han har hatt siden slutten av 80-tallet.

- I hans alder – han har ikke rundet elleve år ennå – så kan du allerede se om han er brukendes, og det er han. Hvis han klarer å utvikle talentet sitt, og hvis han har ambisjoner og setter seg store mål, så vil det neste skrittet være å se om han ønsker å prøve seg i denne bransjen eller ikke, sier Maldini om sin eldste sønn.

Men før Christian viderfører Maldini-arven, er den mellomste Maldini utvilsomt på jakt etter den samme starten han hadde sist gang han møtte Liverpool i Mesterliga-finalen:

I 2005 brukte han kun 52 sekunder på å sette ballen bak Jerzey Dudek, sannsynligvis det raskete målet scoret i den gjeveste europacupen. En av Maldinis mange rekorder – og i kveld blir det én til når han leder sine tropper ut mot Liverpool.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen