Gå til sidens hovedinnhold

Mæle mister konsesjonen

Formannskapet i Lillesand kommune vedtok onsdag å frata Ola Mæle konsesjonen for småbruket «Gården» ved Blindleia.

Mæle har brutt konsesjonsreglene, mener formannskapet. Onsdag var det slutt på tålmodigheten.

Les også: Mæle bøyer ikke av

Trekker konsesjonen
- Formannskapet har vedtatt å trekke konsesjonen fordi konsesjonsbestemmelsene er overtrådt. De har samtidig gitt eier tre måneders frist med å overdra eiendommen til andre, sier saksbehandler Rune J. Berge i Lillesand kommune til Nettavisen.

Dermed har formannskapet gått til det sjeldne skritt å vedta et tvangssalg av eiendommen «Gården» på Ågerøya ved Blindleia.

Dog kan Mæle komme unna dette ved at han aksepterer reglene i komnsesjonsbestemmelsene, og leier ut eiendommen. Da vil han oppfylle boplikten.

Kan påklage
Striden med Lillesand kommune går på hva slags konsesjonsregler som skal gjelde for småbruket. Mæle og hans advokat, Ola Brekken, mener det er reglene om landbrukskonsesjon som gjelder, og at Mæle har oppfylt kravene om boplikt gjennom tidligere utleie.

Kommunen mener det dreier seg om en såkalt 0-grensekonsesjon for denne eiendommen, og at han derfor må leie den ut videre eller flytte dit selv.

Saksbehandler Rune J. Berge opplyser at fristen på tre måneder for salg av eiendommen kan påklages. Videre understreker han at Mæle kan komme unna et salg ved å finne en leietaker til eiendommen.

Da Nettavisen snakket med Mæles advokat tirsdag formiddag, sa han at kommunen måtte prøve sin sak i retten dersom de skulle komme til å ville ta fra ham konsesjonen

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien