Gå til sidens hovedinnhold

- Målet er å ikke rykke ned

Tidenes beste Fulham-sesong i fjor, men Brede Hangeland demper forventningene.

Sesongens siste kamp.

Newcastle - Fulham 0-1.

Newcastle rykket ned. Krise for dem. Men tre poeng til Fulham. 7. plass i serien. Aldri tidligere har London-klubben endt så høyt oppe i Premier League. Og med på lasset - en plass i Europa League.

Følg torsdagens Europaliga-kvalifisering direkte!

I sommer har manager Roy Hodgson så forsterket med den irske landslagsspilleren Stephen Kelly (midtstopper) og Lillestrøms Bjørn Helge Riise.

Kanskje kommer det flere også.

- Serien viktigst
Likevel toner Brede Hangeland ned forventningene.

- Vi er med i Europa, men Premier League er fortsatt viktigst. Og selv om vi endte på 7. plass i fjor, så er jeg sikker på at målsettingen for kommende sesong vil være å unngå å rykke ned, sier han til Nettavisen.

- Ikke høyere?

- Nei. Det er så jevnt i Premier League. Alle kamper er vanskelige.

Hangeland vil ikke mene noe om bredden på stallen, men innrømmer at Fulham var heldige under fjorårssesongen. Da klarte man seg stort sett med en førsteellever, samt 3-4 innbyttere. Akkurat det er en forklaring på suksessen.

- Ja, vi var utrolig heldige i fjor. Så får vi se hvor mye som skjer totalt i sommer. Hvor mange nye spillere som kommer inn. Eller hvor mange nye fysioterapeuter vi får, humrer han.

- Men akkurat det får manageren ta seg av, legger han til.

- En fantastisk bragd
Det kan også være duket for et europacupeventyr. Forrige gang Fulham deltok, høsten 2002, kom laget seg til Uefa-cupen etter seier i Intertoto-cupen. Så ble Hajduk Split og Dinamo Zagreb slått ut der, før det ble 2-3-tap sammenlagt for Hertha Berlin i 3. runde.

Da blir selvsagt spørsmålet - hvor langt kan de nå denne gangen?

- Vel, det er jo ganske vanvittig at vi i det hele tatt er i Europa. Ingen hadde tenkt den tanken før forrige sesong, og for Fulham som klubb er det en fantastisk bragd. Det blir spennende.

- Sjakhtar Donetsk mot Werder Bremen i forrige finale? Kan dere vinne Europa League?

Hangeland gliser.

- Hvis jeg svarer på det, så står det raskt i en overskrift i England, men selvfølgelig: Det er mulig å få en god sesong der også. Vi kan komme et stykke. Det hadde vært kjekt. Men som sagt, Premier League er viktigst, sier han.

Fulham har spilt fem treningskamper denne sesongen, og står med to seirer, to uavgjorte og ett tap. Flere treningskamper blir det heller ikke i sommer.

Torsdag kveld spiller Fulham i stedet sin første tellende kamp for sesongen, i kvalifiseringen til Europa League, borte mot Vetra fra Litauen. Returen spilles i London om en uke.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken