Tidligere denne uken ble USAs president George W. Bush utsatt for en uforglemmelig opplevelse da en journalist kastet skoene sine mot ham under en pressekonferanse i Irak.

Bush hadde tatt turen til Irak for å ta et siste farvel med myndighetene i det krigsherjede landet før han går av som president 20. januar. Men en irakisk journalist viste sin misnøye over USAs tilstedeværelse i landet ved å kaste skoene sine mot presidenten.

Bush klarte å dukke unna og kom fra hendelsen uskadd.

Mikrofonstativ i øyet
Derimot ble talskvinne for Det hvite hus, Dana Perino, skadd som en følge av kaoset som oppsto etter skokastingen. Perino skal ha fått et mikrofonstativ i øyet, noe som resulterte i en blåveis.

Presidenten tok derimot det hele med et smil.

- Presidenten bærer ingen nag i forbindelse med hendelsen, sa Perino da hun stilte med blått øye under en pressekonferanse, melder BBC.

15 års fengselsstraff
Den irakiske journalisten som sto for angrepet, Muntadar al-Zaidi, ble umiddelbart arrestert. Zaidi skal ha blitt utsatt for vold i arresten og ble påført skader som en brukken arm, brukne ribbein og indre blødning, ifølge broren til journalisten.

Men irakiske myndigheter avviser denne påstanden.

Zaidi har blitt fremstilt for varetektsfengsling og kan risikere 15 års fengselsstraff hvis han blir tiltalt og dømt for drapsforsøk på Bush, opplyser talsmann for de irakiske domstolene, Abdul Satar Birqadr, melder BBC.

Journalisten har fått bred støtte i hjemlandet og irakere har avholdet flere demonstrasjoner for å støtte og hylle Zaidi.

- Vil kjøpe skoene for 10 mill.
I tillegg er det flere meldinger om at det er kommet inn bud fra den arabiske verden om å kjøpe skoene for ti millioner dollar, noe som utgjør 67 millioner kroner.

Til tross for stor bedring i sikkerheten i Irak, fortsetter urolighetene å herje i landet. Onsdag ble 18 mennesker drept og 53 skadd i da en bilbombe eksploderte i Bagdad, melder Reuters.