START - STABÆK 3-2:

KRISTIANSAND (Nettavisen): Svein «Matta» Mathisen (57) er en av Sørlandets aller største fotballspillere gjennom tidene. Den tøffeste kampen spiller han derimot i disse dager, mot en kreftdiagnose. Søndag var «Matta» på tribunen på Sør Arena, og der fikk han se laget sitt Start vinne 3-2, med sønnen Jesper som helt og matchvinner.

- Mange følelser
Det var en fornøyd, men samtidig alvorlig Jesper Mathisen som snakket med Nettavisen etter kampen, og 23-åringen forteller at det var et følelsesladd øyeblikk da ballen suste i nettet bak landslagskeeper Jon Knudsen.

- Det skjedde mye rart i hodet mitt, og det kom mange følelser da ballen gikk i mål. Det er første gang pappa ser meg spille live siden han ble syk. Dette målet var for ham, og jeg tenkte på ham da ballen gikk inn, forteller matchvinneren til Nettavisen.

- Jeg visste at det kom til å bli mål hvis han traff på mål, forteller pappa Svein Mathisen til pressen etter å ha sett sønnen avgjøre kampen på en suser av et frispark etter 82 minutter.

En journalist ba ham beskrive følelsene som kom da sønnen satt ballen i mål.

Det var greit, som vi sier på Sørlandet, sa Mathisen og lo.

- Tilbake for fullt
Jesper Mathisen er nå fast bestemt på å bite seg fast på Start-laget, etter det som har vært en tung periode for den storvokste midtstopperen.

- Jeg spilte bra i hele vår, og så kom smellen med sykdommen. Da kom fotballen i andre rekke. Jeg føler også at vi har hatt en grei forståelse for hverandre, Knut (Tørum journ.anm.) og jeg. Men nå er jeg tilbake for fullt, og da skal jeg spille fast, sier Mathisen bestemt.

Start-trener Knut Tørum er glad Mathisen senior og junior fikk en positiv opplevelse på Sør Arena søndag kveld.

- Familien Mathisen har hatt et annerledes og tøft år. Svein og Jesper står hverandre nær, og da blir det følelsesmessig for de når det blir som det ble i år. Derfor er det en kjempeopptur for Jesper å få lov til å banke inn et slikt mål som han gjorde i kveld, og det er en opptur for Svein, og alle er glad for at de fikk den opplevelsen i kveld, forteller Tørum.

Start-treneren er fornøyd med kampen, og oppsummerer den på denne måten;

- Vi spiller en god førsteomgang, men likevel ligger vi under 2-1 til pause. Vi tok et oppgjør i garderoben i pausen, og der vil du ikke vite hva som ble sagt. Vi løfter oss i andre omgang, og jeg føler vi vinner fortjent til slutt, konstaterer Tørum til Nettavisen.

Dårlig på dødball
Stabæk-trener Jan Jönsson var ikke glad for å ha rotet bort en 2-1-ledelse.

- Vi gjør en ok spillemessig kamp, men vi blir straffet på dødballer, og det blir avgjørende for vår del. Dette var en kamp som kunne gått begge veier, men man skal klare å ta hånd om de defensive dødballene for å vinne kamper, og det gjorde ikke vi i dag, forteller en skuffet svenske til Nettavisen etter kampen.

Starts mål ble scoret av Avni Pepa, Espen Knudsen og Jesper Mathisen, mens Marius Helle og Johan Andersson sto for Stabæks nettkjenninger.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED