Gå til sidens hovedinnhold

Målfesten!

Barcelona kom kanskje ikke med sine største stjerner, men fest ble det.

VÅLERENGA - BARCELONA 2-4:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Ikke en eneste av Barcelonas VM-spillere var med.

Likevel fikk de over 21.000 på tribunen så definitivt valuta for pengene på Ullevaal torsdag kveld. Barcelona slo til slutt Vålerenga 4-2, men det kunne vært mange flere scoringer begge veier.

Les også: Vålerenga er Zlatans slankekur

Regnskyll
Det var et vanvittig regnskyll som ønsket Vålerengas katalanske gjester velkommen til nasjonalarenaen.

Heldigvis sto ikke spillet i stil med været i duellen mellom Norges i øyeblikket nest beste lag og de nest beste spillerne til verdens beste lag. Skjønt, etter hvert skulle også Vålerenga-forsvaret åpne slusene på vidt gap i perioder ...

Fra start var begge lag var interessert i å angripe, og dermed ble det ganske så underholdende.

Etter 12 minutter burde Vålerenga ha scoret kampens første mål, men dommer Terje Hauge ville det annerledes. Barcelona-keeper Jose Manuel Pinto prøvde seg på et dribleraid utenfor 16-meteren, og ble taklet tilsynelatende nokså rent av Luton Shelton. Ballen havnet hos Mohammed Abdellaoue, som hadde åpent mål, med før Moa fikk skutt valgte Hauge å gi Barcelona frispark.

Vegg-perle
Kanskje ikke så rart da at Klanen buet av fulle lunger da det bare sekunder senere var gjestene som tok ledelsen.

For nøytrale var det imidlertid ikke vanskelig å glede seg over målet, for det var smellvakkert. Victor Sanchez satte opp en lynhurtig vegg med Jonathan Soriano, og alene med VIF-keeper Lars Hirschfeld leverte han en kontrollert og bananskrudd lobb oppe i venstre keeperhjørne.

Men Vålerenga skulle reise seg, og det fort. For bare minuttet etter Barcelonas ledermål, lå Moa og plasket på magen inne i Barcas 16-meter. Denne gangen valgte Terje Hauge VIFs side, og Harmeet Singh fikk æren av å utligne til 1-1 med et velplassert straffespark.

Utover i omgangen var det likevel gjestene som hadde mest å by på, og etter 35 minutter fastsatte den meget gode brasilianske venstrebacken Maxwell pauseresultatet til 1-2.

To fra VIF med Barca-assist
På dette tidspunktet hadde Maxwell sammen med venstrekant Bojan tatt med Vålerengas unge høyreback Amin Nouri på såpass mange karusellrunder at gutten hadde fått bytte plass med den andre sidebacken, Andreas Nordvik.

Det gikk imidlertid ikke bedre for Nordvik, som hvis han ber om det ganske sikkert kan bli kreditert en målgivende pasning for Barcelona. Han forærte nemlig Maxwell ballen på sølvfat, og brasilianeren lot seg altså ikke be mer enn én gang.

I pausen fikk Amin Nouri permanent avløsning Kristian Brix. Barca-trener Pep Guardiola gikk mer dramatisk til verks, og byttet like godt alle elleve. Dermed kom også Zlatan Ibrahimovic på banen, til massiv pipekonsert fra Klanen.

Og det skulle ikke gå lenge før også den nye Barcelona-elleveren skulle få bevertning av et særdeles gavmildt VIF-forsvar. Bare seks minutter ut i omgangen benyttet nemlig Stefan Strandberg anledningen til å tegne seg på assist-lista for gjestene da han hodeløst sendte ballen til Benja, som lett satte inn 3-1.

Mer moro skulle det bli på Ullevaal. Etter 66 minutter fikk en totalt umarkert Seydou Keita heade inn 4-1.

Drømmetreff fra Zajic
Så, etter 66 minutter, var det Vålerengas tur igjen, da Bojan Zajic dundret inn et reduseringsmål fra 20 meters hold like etter å ha kommet inn for Moa. En drømmescoring!

Etter 78 minutter var det igjen nære på for Zajic, og returen burde definitivt Mohammed Fellah ha satt i mål.

Flere mål ble det imidlertid ikke. Nå går turen til Asia for Barcelona sin del.

For Vålerenga handler det om Start, som kommer på besøk mandag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken