Gå til sidens hovedinnhold

Målkalas av United

Superomgang sendte Manchester United til topps i England.

(MANCHESTER UNITED-NEWCASTLE 6-0) Etter å ha jaget Arsenal gjennom flere runder var det Manchester Uniteds tur til å ta over ledelsen i Premier League. Det er en meget jevn og tett sesong i toppen og etter dagens runde er det blitt ennå tettere.

Det raknet helt for Newcastle mot slutten. United scoret hele tre mål på de siste fem minuttene. Og i tillegg fikk Newcastles Alan Smith rødt kort på sin gamle hjemmebane helt på slutten av kampen. Etter å ha kjeftet på dommeren og sagt sin mening om dømmingen fikk han direkte marsjordre.

Storscorere
Carlos Tevez (2 mål) og Cristiano Ronaldo (3 mål) var de toneangivende spillerne i en kamp hjemmelaget kontrollerte fra start til slutt. Dermed er Cristiano Ronaldo målkongen i England med 16 fulltreffere på 22 kamper.

- Vi var avslappet og viste oss frem. Noen av pasningene og bevegelsene var helt utrolig imponerende. Vi var fantastiske i andre omgang, sa en meget fornøyd Alex Ferguson til BBC.

Og det var portugiseren som åpnet målfesten på Old Trafford i det 49. minutt. Tross massivt press fra United klarte de ikke å score i første omgang. Shay Given holdt gjestene inne i kampen. Men etter pause begynte det å renne inn med scoringer. United stoppet ikke før de hadde scoret seks mål i løpet av en omgang. Da hadde også Rio Ferdinand tegnet seg på scoringslisten i tillegg til Tevez og Ronaldo. Dermed startet Newcastle første kamp uten den sparkede manageren Sam Allardyce på en meget dårlig måte.

- United tok nesten pusten fra oss noen ganger. Vi var et 45 minutters lag i dag. Første omgang var ok, men andre omgang var ikke god nok. Å slippe inn 3 mål på 10 minutter på den måten er skuffende, sa Nigel Pearson fungerende manager i Newcastle til BBC

Viktig storseier
Tidligere på dagen hadde Arsenal avgitt poeng mot Birmingham hjemme på Emirates Stadium. I det jevne kjøret om tittelen kan målforskjell avgjøre det hele. Derfor gjorde det godt for United å bøtte inn med mål i dag. Nå leder United serien på bedre målforskjell enn Arsenal.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted