VALLETTA (Nettavisen): Joshua King ble den store spilleren for Norge mot Malta. Blackburn-proffen scoret to ganger og var mye involvert da Norge vant 3-0 i EM-kvalifiseringen.

Norge har slitt voldsomt med å score mål de siste landskampene og slik sett var det svært positivt med tre fulltreffere mot et svakt Malta. Nå håper King det vil komme flere mål.

- Fantastisk
Han ønsker også å takke en tidligere norsk målkonge, nemlig Sigurd Rushfeldt. Han er hentet inn av landslagssjef Per-Mathias Høgmo for å få orden på de norske angriperne.

- Sigurd har vært fantastisk siden dag én. Da han først kom inn, trodde jeg han bare skulle være med på én samling, men han har blitt en del av teamet, sier Joshua King til pressen lørdag.

- Med Sigurd som trener står vi igjen etter øktene og terper på det vi må. Vi har slitt med å score mål, men nå tror jeg det er i ferd med å løsne. Vi skal holde dette gående i kvalifiseringen.

King mener Rushfeldts erfaring som målscorer er avgjørende.

- Han har ikke fortalt meg så mye, det er mer det vi gjør på trening. Han har scoret masse mål i Tippeligaen og kan dele sine erfaringer med oss, både fra banen og utenfor, sier King.

- Må dyrkes
Nå ser en sliten spiss fram til Bulgaria-møtet.

- Det er en ny kamp mandag og den blir tøffere. Jeg har ikke fått så mye søvn i natt, jeg sliter alltid med det etter kamp, men det blir vel muligheter på flyet hjem, sier spissen.

Også toppfotballsjef Nils Johan Semb er imponert over King og har nå en bønn.

- Han er spiss i mine øyne. Jeg håper han får muligheten til å spille spiss, og ikke kant, slik som er hverdagen hans nå. Han bør dyrkes som midtspiss, sier Semb.

- Jeg har fulgt Josh siden han debuterte på aldersbestemte landslag som 15-åring. Han har en fantastisk fysikk, et steg og et godt rykk. Han har også bra teknikk, sier Semb.

- Når han nå også lager mål og serverer målgivende, er han slik en spiss skal være.