Gå til sidens hovedinnhold

Målkongen «ingen» snakker om

Han skulle bli Frankrikes nye Trezeguet. Nå kan Gonzalo Higuain skyte Argentina til VM-gull.

ARGENTINA – SØR-KOREA 4-1:

I klubblaget Real Madrid lever han i skyggen av Cristiano Ronaldo og Kaka. På landslaget lever han i skyggen av Lionel Messi og Carlos Tévez.

Likevel: Gonzalo Higuain (22) er en garantist for mål, uansett nivå.

På 110 seriekamper for Real Madrid, har han nettet hele 59 ganger.

Scoret tre
Onsdag scoret han sine tre første VM-mål da Argentina slo Sør-Korea 4-1 og i praksis booket plass i åttendedelsfinalen i VM.

- Sør-Korea klarte aldri å kontrollere oss. De scoret, men dominerte aldri kampen, sa Maradona på pressekonferansen etter kampen, ifølge Reuters.

Higuain var akkurat på riktig side av offsidelinja da han stupte fram inne i femmeteren og headet inn 2-0 etter 33 minutters spill.

76 minutter ut i kampen var han igjen på riktig plass inne i femmeteren, og dyttet inn returen etter et stangskudd fra Lionel Messi. Denne gangen var han trolig på feil side av offsidegrensa, men målet ble godkjent.

Og bare fire minutter senere var han frampå igjen, og nok en gang med en skikkelig måltyvscoring fra kloss hold.

- Det gjør meg glad at vi vinner og at jeg bidrar, fortalte en beskjeden Higuain pressen.

Kanskje er 22-åringen nøkkelen til en VM-triumf for Diego Maradonas Argentina.

Det færre vet, er at Gonzalo Higuain like gjerne kunne spilt med fransk drakt i VM. Han er faktisk født i Frankrike, og det franske fotballforbundet var tidligere frampå med landslagsinnkalling enn det argentinske.

Nei til Frankrike
I november 2006, da Higuain spilte for argentinske River Plate, ble han spurt om å spille for Frankrike i en kamp mot Hellas. Det var også klart at han skulle overta David Trezeguets trøye nummer 20.

Men Higuain sa nei.

Tidlig i 2007 tok han beslutningen. Han ville spille for Argentina. Og i februar 2008 kunne han for første gang aksle den argentinske drakten, men bare i privatkamp for OL-landslaget.

A-landslagsdebuten skulle la vente på seg. Først til de to siste VM-kvalifiseringskampene i 2009 fant Diego Maradona plass for Real Madrids toppscorer.

Til gjengjeld svarte han med å bli matchvinner i debuten, mot Peru. Et mål som bidro til å sende Argentina til VM.

Nå kan altså Gonzalo Higuain skyte Argentina helt til topps i VM for første gang siden 1986.

PS. Argentinas 1-0-mål var et selvmål av Chu-young Park. Chung-young Lee reduserte for Sør-Korea på overtid i første omgang.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken